INSÄNDARE. Margareta Davidson: Äldreomsorgen är den nya ättestupan…

…ja det kan man kanske säga som det ser ut idag, när hjälp för att bevara livet lite till nekas de som skattat hela livet.

Men jag misstänker att Äldrevården även tidigare varit inriktad varit så ett snabbt avslut för de på inlagda på de Vårdhemmen jag besökt.

Min svärfar fick tarmcancer, många tarmar opererades bort och han hade väl inte lån tid kvar att leva. Han kunde inte äta, levde på dropp och flyttades till ett vårdhem i kommunen.

Det första de sa när vi kom var “att här ger vi ingen dropp”……han kunde dricka men åt han fick han värre smärtor.

När slutet närmade sig var han uttorkad och skrek i panik: “Ger ni inte mig vatten så kastar jag mig i ån” samtidigt som han kastade sig vilt omkring i sängen.

Vi bad att han skulle få vatten, försökte lyfta upp honom till sittande så han kunde få en klunk vatten. Då kom personalen och sa ifrån”så fick vi inte göra” torkade honom med en fuktig trasa om läpparna och stoppade i honom en spruta så han slocknade. Kalle dog efter något dygn i ensamhet fast vi bett avdelningen att ringa oss vilken tid som helst.

Min mamma kom från en medicinavdelning till samma vårdhem. Vad jag förstår i efterhand så behandlades hon med morfinsprutor för diabetes?

Efter 14 dagar hamnade hon i koma.

Det visade sig att personalen inte tagit sockerprov en enda gång på 14 dagar inga som helst anteckningar fanns journalen. På medicinavd. hon kom ifrån hade man höjt dosen.

När jag kom var hon inte vid fullt medvetande. Jag sa att hon måste till akuten. Nej sa sköterskan, då måste vi ringa efter ambulans och det tar flera timmar. Jag påpekade att de finns en kulvert mellan sjukhemmet och lasarettet där kan vi gå. Nej, det får ni inte sa sköterskan.

Då sa jag till personalen “Vi går där i alla fall” och det gjorde vi. På akuten fick hon socker direkt in i blodet och kvicknade till. De var inte nådiga i sin bedömning av vårdhemmet på akuten och sa åt mig att jag skulle anmäla. Det gjorde jag till socialstyrelsen direkt och de gav mig rätt. I min skrivelse vände jag mot de styrande inte övrig personal på hemmet.

Socialstyrelse besökte lasarettet två gånger och och händelsen kom ut i tidningen.

Mamma levde några veckor efter det här. Om det inte skett hade hon kanske fått leva längre men det kan ingen veta.

Margareta Davidson


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “INSÄNDARE. Margareta Davidson: Äldreomsorgen är den nya ättestupan…

 1. ulf

  Tacka Löfven och hans regering som säger sig utveckla Sveige….Tragiskt men ändå sant.

 2. ulf

  Löfven med anhängare läs och begrunda.Ni som praaaatar så vackert om hur allt borde fungera,detta är en verklighet som ni inte ens har kapacitet att förstå ni är i en en annan verklighet som inte. finns.
  Ni är avskyvärda i all er simpla ynkliga enkelhet.
  Kan någon av Er upphöjda politiker någonsin förstå hur en vanlig svensk har det i sin egen kämpiga vardag ….Aldrig!
  .

 3. ulf

  Tacka socialdemokraterna i nästa val för detta.De har mycket att stå till svars för……
  Fullständigt utan värdighet och verklighetsförankring,enbart högavlönade snackare.

 4. Lars Haglund

  Har upplevt en hel del i den här vägen. Personligen tänker jag att ansvaret kan fördelas mellan S och M. Det verkar snarare – även om det låter konspirationsteoretiskt – att man varvat nedbrytningen av landet mellan sig och mellan valen. Detta om man tänker sig att de i så fall har påverkat utvecklingen inom de respektive sektorer de verkat inom.
  Även om de inte följer en gemensam ond plan så representerar de intressen som styr landets utveckling nedåt ut vissa perspektiv. Man kan ta de gigantiska utförsäkringarna som exempel där moderaternas Reinfeldt höll i bilan. Varför var det så tyst om de ca 100 000 som kastades ut ur sjukförsäkringen? Folket verkade nöjt eftersom vissa var fuskare, dock bör ju en majoritet faktiskt ha varit sjuka och utförsäkrats utan att först ha diagnostiseras. Det verkliga skälet lär ha varit att många fått sjukersättning för att S velat snygga till siffrorna för arbetslösheten. Nå, hur som helst kan man fråga sig hur de drabbade och deras anhöriga mått efter detta.
  Migrationsfrågan bör också utredas. Naturligtvis handlar det om olika oçh blandade människoöden som kom hit men hur ska man se på Sveriges humanism då så många kunnat tillskansa sig förmögenheter och goda inkomster genom inhumana och svindyra boenden och politikerna hållit sig tysta medan folket polariserats på olika sätt?.
  Jag TROR att man bör betrakta våra politiker som illusionister och media som deras assistenter, kanske fråga osś vad som egentligen sker bakom kulisserna. Vi är godtrogna och grundlurade, sysselsatta med att kasta skit på varandra. Det svenska styrelseskicket låter också dessa aktörer med bihang att verka utan personligt ansvar. Några tusen döda, utslagna eller skadade,,, “men vad tråkigt” och “jag beklagar”. Och så över till nästa ministerpost eller jobb som välavlönad generaldirektör. God pension och andra förmåner väntar runt nästa hörn.

Kommentarer är stängda.