Tino Sanandaji: I Sverige älskar många ordet flockimmunitet utan att funderat igenom det hela

Sverige fortsätter med hackig rapportering. Dödstalen har sjunkit lite, men mindre än övriga länder, så att Sverige klättrar i internationella dödsligan.

När Sverige rapporterar tio-tjugo gånger fler döda än Norge och Danmark är det meningslöst att jämföra med övriga norden, Sverige är snarast jämförbar med länder som Italien & Frankrike, och kan rentav passera de inom veckor.

Medias narrativ är att ”Svensk taktik är bäst”, som Johan Giesecke sa nyligen. Argumentet är att Sverige är nära flockimmunintet och att länder som stoppat sjukdomen på sikt klarar sig sämre än Sverige som låter den smittas lagom mycket. Men springer Sverige en maraton, eller leder man folk ut på en hopplös dödsmarch som offrar tusentals döda i onödan?

Sveriges vetenskaplig kontroversiella strategin bygger på antagandet att många är immuna utan att märkt smittan, som Johan Giesecke sa: ”den glada nyheten är att 98 procent av alla som smittas och insjuknar inte ens kommer märka att de har sjukdomen”

Strategin kritiseras hårt av WHO:s krischef Michael Ryan då det saknas evidens för föreställning att Covid-19 har låg dödlighet och de flesta osynlig smittas utan att de märkt det. Tvärtom visar tester att även länder där många har dött inte är nära flockimmuninteet.

I Sverige älskar många ordet flockimmunitet utan att funderat igenom det hela. Normalt uppnås flockimmunintet genom vaccin, att låta farliga sjukdomar härja för att uppnå flockimmunintet är något som Michael Ryan menar görs inom veterinär medicin, inte med äldre människor. Business Insider: “The WHO made a thinly veiled dig at Sweden’s loose coronavirus lockdown, saying ‘humans are not herds’ and old people are not disposable”.

Tino Sanandaji på Facebook (se filmklippet här) 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •