40-årig man skjuten vid lekplats under torsdagseftermiddagen på Råslätt i Jönköping

| 15 maj, 2020

Vid 17.40-tiden i går eftermiddag hittades en skottskadad 40-årig man vid en lekplats på Råslätt i Jönköping. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen spärrade av platsen och började med en brottsplatsundersökning samt att förhöra vittnen till skjutningen. Enligt uppgifter så ska den skjutna mannen som är känd av polisen ha skjutits när han flydde från gärningsmannen/gärningsmännen mot lekplatsen som ligger på en innergård.

Flera patruller var på platsen och förhörde eventuella vittnen till händelsen och under kvällen kallades flera personer in till förhör hos polisen. Under kvällen meddelade sjukhuset att den skadade 40-åringen avlidet av sina skador. Under torsdagskvällen fanns också polisiär närvaro vid Länssjukhuset Ryhov. Men detta ska endast ha varit för att säkerställa att sjukvården kunde arbeta ostört, då sörjande kanske kunde påverkat detta.

Polisen var klara med brottsplatsundersökningen vid midnatt och då hävdes avspärrningarna. Och under morgontimmarna nu på fredagen kom besked från polisen att åklagaren som övertagit fallet anhållit tre personer misstänkta för inblandning i mordet på 40-åringen. Polisen och åklagaren är dock förtegna om några detaljer om kön eller ålder på de anhållna. De vill heller inte berätta var frihetsberövandena skedde.

https://svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/misstankt-valdsbrott-i-jonkoping-en-person-ford-till-sjukhus
https://www.expressen.se/gt/krim/person-hittad-skadad-utomhus-stort-polispadrag/