HITTAT PÅ FACEBOOK. Nuri Kino: Huvuden måste rulla

| 15 maj, 2020

Ingen har rätt att spela rysk roulette med andras/äldres liv. Nu är frågan om den svenska staten kommer att stämmas?

Personal inom omsorg och vård har inte fått rätt skyddsutrustning, något jag har tjatat om sedan slutet av februari och som håller mig vaken på nätterna. Liv hade kunnat räddas. Liv kan räddas. Undersköterskor har larmat, de har fått 2 munskydd på arbetspass där de besöker 20 vårdtagare. Vd:n på det privata företaget gör det de flesta andra kommer att göra, skyller ifrån sig. Företaget har inte har inte fått riktlinjer om att man ska ha skyddsutrustning vid närkontakt med “friska” vårdtagare. Det har inte heller varit ont om skyddsutrustning. Man tycker bara inte att de ska användas.

Artikeln nedan är från Södertälje. Men det är likadant i flera andra kommuner.

Vem ansvarar för de som blev infekterade i sina hem och har dött?
Vem ansvarar för de som blev helt isolerade från alla andra människor på äldreboenden och dog?

Snälla, låt oss slippa diskussionen om att skyddsutrustning ändå kanske inte hjälper, för den har pågått i två månader nu och börjar bli löjlig. Jag vill inte heller ta debatten om att det inte har funnits skyddsutrustning tillgänglig. Eller att man inte ville använda skyddsutrustning för att man inte ville att det skulle brist på sjukhus. För inget av det stämmer. Och ja, det kan jag bevisa. Det är väl dokumenterat att regioner, kommuner och privata företag har blivit erbjudna skyddsutrustning men tackat nej. I vissa fall har man dock gjort tvärtom.

Så här kommer kedjan ungefär att se ut, den där man skyller ifrån sig, det skiljer sig lite från fall till fall:

De privata bolagen (eller kommunens egna) som utför insatser i hemmen eller på ett äldreboende kommer att skylla på kommunledningar som inte har gett de rätt riktlinjer. Kommuner kommer att skylla på FHM som inte gett dem rätt riktlinjer. FHM kommer att skylla på att det inte funnits tillräckligt med forskning, eller något liknande.

Jag säger: Använd hjärnan. Sunt förnuft kommer man långt med. Om man har munskydd och visir och hostar eller nyser eller pratar någon i närkontakt så kommer inte partiklarna från personen att hamna i luftvägarna hos brukaren och vice versa. I alla fall inte lika lätt som om man inte bär ansiktsskydd.

Det ska bli mycket intressant att följa de polisanmälningar som kommer att göras. Förmodligen, i alla fall de anhöriga jag pratat med som vill anmäla, kommer brottsrubriceringen vara Misstanke om vållande till annans död.

Kommer familjer som polisanmäler också stämma staten? Ytterst ligger ju ansvaret hos regeringen.

Artikel i LT (låst)

#tellcorona
#demandforaction
#coronavirus
#covid19

Nuri Kino på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “HITTAT PÅ FACEBOOK. Nuri Kino: Huvuden måste rulla

  1. Mr Black

    Hit kan vi skicka alla svenska “Hostis humani generis”
    (latin för “mänsklighetens fiende”)

    INTERNATIONELLA BROTTMÅLSDOMSTOLEN
    Etablerad 2002 som en internationell domstol och en permanent tribunal för att åtala personer för FOLKMORD, BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN och krigsförbrytelser enligt bland annat Romstadgan för den internationella brottmålsdomstolen.

Kommentarer är stängda.