CORONAVIRUSET. Blev till läkaren Jon Tallinger

| 16 maj, 2020

Jon Tallinger jag skriver det här för att det behövs. Kampen för att våra äldre och svaga på äldreboenden ska få den behandling de behöver riskerar annars att försvinna in en debatt om hets. Och med allt vad det innebär.

Ibland är du hetsig. Du pratar om Karl XI, vikningar, om att bli spetsade på pålar igen, om att kämpa för blodsband, om att myndighetspersoner ska åtalas för senicide. En retorik jag tar avstånd från.

För mig är det helt annan diskussion och långt från den seriositet som krävs för att våra beslutsfattare ska lyssna på det som sägs om hur illa äldre/svaga behandlas på äldreboenden, om att de överges intill döden. Det gäller även diskussionen om flockimmunitet.

Hetsen i dina trådar bidrar du till själv. Den enda som kan ändra på det är du. Det är din roll som kunnig läkare som är det viktiga i sammanhanget. Det är det som kan göra skillnad, inte att skriva halv-nationalistiska inlägg om vikningar och blodsband.

Genom den retoriken skrämmer du bort många kloka följare, politiker och journalister som kanske håller med dig i sak, men som undviker att uppmärksamma din kamp för att inte själva dras in i en debatt nationalism, hets och hat. Och den media som inte står på oberoende skribenters sida/alternativa medier kommer på hetsen och de nationalistiska inslagen för att helt enkelt svärta ned egentliga debatten om att äldre överens intill döden.

För mig är det fortfarande viktigt att kämpa för alla dem som far illa med anledning av Covid-19 och för att få tillstånd en förändring. Men, jag vill inte att min plattform ProjektSanning ska dras in i en pseudodebatt om hat, hets och nationalism.

Med det sagt, vi kommer såklart att fortsätta dela de viktiga vittnesmål du publicerar och såklart fortsätta driva kampen om rätten till syrgas åt alla och att äldre och svaga inte ska plågas ihjäl/överges intill döden.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp