Ivar Arpi: Vi är alla Ingrid Bergman

| 16 maj, 2020

“Det går ut på att få den utsatte att tvivla på sig själv – på sina känslor, upplevelser och minnen. Till slut känner man sig galen, och tvivlar till och med på saker man ser med sina egna ögon. På engelska kallas det gaslighting efter thrillern ”Gasljus” (1944) där huvudrollen, som spelas av Ingrid Bergman, upplever obehagliga saker som är svåra att förklara. Hennes make svarar med att ifrågasätta det hon upplever och menar att hon blivit sinnessjuk. Du inbillar dig bara. Du borde veta bättre. Du förstår så lite. Du är galen.”

Ivar Arpi

Läs ledaren på SvD


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •