Polisen i Storgöteborg vädjar om hjälp för att klara upp ett våldsamt knivrån som inträffade förra helgen i Kungälv.

| 16 maj, 2020

Som jag skrivit innan i dag har natten till lördagen varit en blodig natt. Så var även förra helgen i Göteborgsregionen. Vid 3-tiden under natten mot söndagen inträffade ett försök till knivrån på en gång- och cykelbana längs Ytterbyvägen på eller strax intill gångbron över E6 i Kungälv. Rånförsöket gick överstyr och rånaren en för kvinnan okänd man knivskar och knivstack den 55-åriga kvinnan i överkroppen så att ett hugg gick rakt i hjärtat. Rånaren var av allt att döma ute efter kvinnans mobiltelefon, som han trots knivhuggen inte fick tag på. Kvinnan kunde med hjälp av denna själv trots de svåra skadorna larma polisen.

Polisens presstalesman i region väst Christer Fuxborg sade timmarna efter dådet att kvinnan under larmsamtalet hördes medtagen och svag, men vi hann ha ett kort samtal med henne. Hon förmådde dock inte lämna något signalement på gärningsmannen. Hon har sedan händelsen varit livshotande skadad, och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Kungälv.
Brottet är så pass allvarligt att Storgöteborgs högste polischef, Erik Nord, har twittrat om brottet för att understryka allvaret och att man hoppas på hjälp från allmänheten: ”Hjälp oss att hitta denna farlige gärningsman.”

Polisen vill nu alltså ha hjälp av allmänheten och det kan ges på plats eller på deras hemsida eller via 114 14.
Christer Fuxborg berättar att utredningen är omfattande och prioriterad. Medarbetare från Grova brottssektionen och lokala poliser samarbetar.
Han säger: “Utöver jakten på gärningsmannen genomför vi också trygghetskapande åtgärder. Vi har poliser på plats som tar sig tid att prata med och försöka lugna folk som bor och vistas nära brottsplatsen.”
Lokalpoliserna tror inte att att något liknande dåd inträffat i Kungälv på länge.

Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Kungälv sade till Kungälvs-Posten: “Vi diskuterade det här på stationen och jag kan inte dra mig till minnes att det har skett i närtid, att vi haft ett så grovt brott där det till synes inte finns någon koppling mellan gärningsman och offer.”
Så som jag skrivit innan så många gånger frågar man sig var tryggheten och säkerheten tagit vägen?
För denna händelse är även om det är ovanligt grov ingen engångsföreteelse, dessa rån med tillhyggen inträffar allt mer frekvent och de blir allt råare år för år.

https://www.expressen.se/gt/kvinna-livshotande-skadad-polisen-vadjar-om-tips/?fbclid=IwAR06OprR2q8KvSjgLPUceYx4sQkNf6Li-1bCOajrThC0Mu6c2UOLuq6Tq3c

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *