3006: Begäret och behovet

| 17 maj, 2020

Mer än någonsin väntar världen på den dagliga nyheten. Under en längre tid har Corona försett oss med överväldigande stoff att ta ställning till. Senast fick vi t o m den något överraskande purjolöken. Men trots all död och förintelse och det svenska experimentet börjar tillställningen bli något nattstånden.

Därför kunde den väntande publiken öppna famnen för något som kunde uppfylla högt ställda krav: Kändis ertappad av polis på bordell. Den moraliska indignationens vågor väser fram genom spalterna. Tillhandahållarna av de sexuella tjänsterna är naturligtvis utsatta individer men det skapar i sig inga stora rubriker även om det är en utbredd företeelse. Men nu blir det nyhet.

Den fallne blir också intressant och får möjlighet att offentligt bekänna sina synder. Sensationen blandas med hyckleri och det gör anrättningen ännu mera tilltalande. Dagen är räddad, krönikörerna har något att hänge sig åt. Hittills tycks ingen ha antytt förbindelsen mellan corona och sexövertrampet: ”Höll du det av folkhälsomyndigheten angivna smittoriskavståndet på två meter?”


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: