Nu behövs samlade insatser för personer i hemlöshet

| 18 maj, 2020

”Vi kan genomföra insatser som bidrar till att risken för utsatthet, sjukdom och förtidig död minskar,” skriver Olivia Wigzell och Jenny Rehnman. Foto: Mikael Damkier/Mostphotos

Coronapandemin kan försvåra redan tidigare känd social utsatthet. För personer som lever i hemlöshet kan därför utsattheten förstärkas. Samlade insatser från hela välfärdssystemet kan bidra till att minska smittspridning och säkerställa att det sociala arbetet för personer i hemlöshet är en viktig del i arbetet med pandemin, skriver Socialstyrelsens Olivia Wigzell och Jenny Rehnman.

Läs i Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nu behövs samlade insatser för personer i hemlöshet

 1. Carl den 12

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaasaaa och då ska självklart ursprungliga svenskar, nordbor, unga, kvinnor och äldre prioriteras först då dessa är mest utsatta.
  Sedan ursprungliga svenska/norfbor utav män.

  Och, när den gruppen har fått ett hem om så tillfälligt, då först kan vi ta hand om nya svenskar.
  Först i kön får mala och det bör vara lagstadgad och lika säkert som att solen går upp i morgon, med att vårat eget folk ska ha del utav det dom betalt skatt för och även deras föräldrar och förfäder gjort i urminnes tider.

  Calle sänder extra tanke till er som har förlorat allt och det är en stor jävla skam utav våra sk förtroendevalda att prioritera nya svenskar framför er.
  Men, dom ser oss medborgare enbart som väljare, personnummer, som är en jäkla massa extra pappersarbete.

  Tänk på hur länge Sveriges regering har kommit undan med att begå dessa brott utav svek och sedan kan med att ta in nya svenskar i landet när vi redan har hemlösa.
  I min värld, är det att sparka ännu mer på dom som redan ligger ner och höjden utav svek mot sitt egna folk.
  Men, fortsätt ni med erat maktgalna illvilliga politiska spel tills vi generationer utav skattebetalare flyttar härifrån.
  Ni glömmer att ni inte bara har förbrukat folket förtroende, våra grannländer och övriga världen ser vad ni gör eller rättare sagt, inte gör?

Kommentarer är stängda.