Varken Löfven eller Hallengren är experter på pandemier De är politiker, eller försöka vara i alla fall.

| 18 maj, 2020

Stefan Löfven är populärare än någonsin och hans parti på många år.   Varför? Vad har Löfven gjort för att bli så populär? Han har hållit tal där han har varnat  ”det kan bli mycket värre” eller ”det är inte över ännu” och att ”vi ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer”. 

Munskydd ger en falsk säkerhet, har Anders Tegnell sagt. ”Munskydd behövs inte”. ”Det finns en övertro på munskydd”.  ”Munskydd skyddar inte dig från smittan. Möjligen kan det hindra dig från att smitta andra”. ”Munskydd kan vara direkt skadligt om det används#. 

Andra länder i Europa och i andra delar av världen uppmanar befolkningen att använda munskydd. I Tyskland är det nu obligatoriskt för alla att använda munskydd om man befinner sig bland folk. Detsamma gäller Frankrike. I Kina likaså. Samma sak gäller våra nordiska grannländer. Har alla andra länder fel när det gäller munskydd, är det bara Anders Tegnell som har rätt? Kan det vara så? Det tror inte jag.

Det står nu klart att Sveriges strategi om flockimmunitet som inte är en någon strategi har misslyckats.

Många fler döda här i Sverige än i andra jämföra länder, vem bär ansvaret för det här? Naturligtvis är det regeringen, Både statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren har gång på gång försäkrat oss om att den svenska strategin är den bästa på långsikt.

Varken Löfven eller Hallengren är experter på pandemier De är politiker, eller försöka vara i alla fall. De råd de får kommer från FHM och Anders Tegnell. De är inga politiker. De är experter. Tegnell visste redan 2013, att Sverige hade inte full beredskap för en pandemi.

Sverige har valt att inte stänga ned samhället. Eget ansvar skulle gälla. Folk ska kunna röra sig i samhället under förutsättning att de tog ansvar för att upprätthålla riktlinjerna. 

Den skandalösa utvecklingen i Sverige är inte något olycksfall i arbetet, eller konsekvens av den flockimmunitet man inte alls nu vill uppnå. Den beror på grava försummelser när det gäller äldreomsorgen. vården. Av dem som hittills har avlidit i covid-19 har de flesta varit över sjuttio år gamla. Många av dödsfallen har skett på äldreboendena där ingen skyddsutrustning finns eller ej heller syrgas, samt direktiv till läkare runtom om i landet som behandlar äldre/svag om att inte köra dem till sjukhus. 

Anders Tegnell har upprepat: ”skydda de äldre” så är det just dessa människor som fallit offer för pandemin. Har de skyddat den? Nej, därför att äldre människor på äldreboenden behandlats som boskap. 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •