Man skjuten vid en busskur i Viksjö vid 8-tiden på tisdagen

| 19 maj, 2020

Skjutningarna fortsätter runt om i Sverige som vanligt, numera så reagerar man knappt längre på rubriker som denna, “En skjuten i Stockholm, villaområde avspärrat.”
Denna skjutning ägde rum vid 08-tiden på tisdagsmorgonen i Viksjö, strax utanför Stockholm. När polisen anlände så anträffade de en man i 20-25-årsåldern med skottskador. Mannen hade enligt uppgift skottskador i buken och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska mannen varit vid medvetande när han fördes bort. Skjutningen tros ha ägt rum i en liten skogsdunge vid en busshållplats, och ett område kring platsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

En närboende säger att den ska ha hört 6-7 smällar. Och enligt vittnen som polisen talat med så ska den misstänkta gärningsmannen ha flytt platsen efter skjutningen på en elcykel.
Polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen Eva Nilsson säger att de har talat med den skjutne på sjukhuset, men hon vill inte tala om hur skadeläget är för mannen. Aftonbladet rapporterar dock att den skottskadade ska vara känd av polisen och ska enligt uppgift ha kopplingar till ett kriminellt nätverk. De skriver också att det nu pågår en stor insats i sökandet efter gärningspersonen. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-stockholm-2/?fbclid=IwAR3_uDA63Oc3xZinfeFBNaqGjOK5n22H1xueHNw3oayyVTVI7trU7Xk2Vs4
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Joa09b/polisjakt-efter-skottlossning–misstankt-mordforsok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •