Sameh Egyptson: Sluta ge pengar till islamistiska Ibn Rushd

Rapportförfattaren Erik Amnå kom fram till att Ibn Rushd har en ”politisk-teologisk förankring i en sunnimuslimsk, samhällstillvänd tolkningstradition med ideologisk anknytning till Muslimska brödraskapet”, skriver Sameh Egyptson.

“Det räcker med tjugo år av allmänna medel till en studieorganisation som sprider rasism, judehat och homofobi, skriver Sameh Egyptson.

Vi som behärskar arabiska kan läsa skrifter skrivna av IR:s ledning riktade till trosfränder med en förfärlig uppfattning om svenska samhället och gödning av ”vi-och-dom-perspektiv”. De som tillhör ledningens närmaste krets kunde på Muslimska familjedagarna (finansierade av Folkbildningsrådet) höra Omar Mustafa (rektor vid IR) säga att det inte är rasism när en svart sydafrikan under apartheid skriker svordomar mot vita eller när en palestinier under ockupation skriker svordomar mot judar.

De sprider splittring i samhället och ställer religiösa grupper mot varandra. Vill Folkbildningsrådet fortsätta ge stöd till IR:s förfärliga värdegrund, där kollektiva bestraffningar sker baserat på ras eller religion?”

Sameh Egyptson, islamolog och forskare i interreligiösa relationer vid Lunds universitet

Läs i Dagen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *