Flockimmunitet? Ja absolut, såklart inte, JA! Nej, vi ångrar oss, inte! Vet inte, var det inte myt, eller?

| 21 maj, 2020

Nu säger Tegnell att det finns om en myt och flockimmunitet och att det förmodligen aldrig kommer att hända.

I mars sa Tegnell att flockimmunitet skulle kunna bli aktuellt för Sverige, mer exakt sa han han: ”grundtanken börjar nog bli mer och mer relevant ju mer vi ser av det här viruset, att det är dit vi behöver komma. Vi kommer inte att få kontroll på det på något annat sätt”. https://www.aftonbladet.se/…/anders-tegnell-hyllar-brittisk…

Om nu flockimmuniteten är avskriven av Tegnell eller en myt. Vad återstår då? Annat än att hårdbekämpa smittan? Är det möjligt att vi vanliga dödliga kan få veta hur den nya strategin kommer ser ut? För det finns väl en sådan? Eller ska det bli som inom pedagogiken i den svenska skolan: Här har ni er uppgift, nu får ni i grupper lösa det bäst ni kan, googla! Och sedan får vi fram många olika svar som känns bra allihop. Presentera gärna era resultat med en film, sång eller dans.

Jag har aldrig tidigare stött på en person som Tegnell som varit så säker på många av sina uttalanden och som senare helt ogenerat reviderat dem eller helt sonika haft fel. Trots detta fortsätter han att vara lika säker på sina nya uttalanden.

Vi har högst antal döda per capita av en anledning, men det blir väl som det brukar. Det förklaras väl så småningom bort med att att vi är bäst i världen på att rapportera in dödsfall från hemmen, äldreboenden, geriatriken och hospice?

Det är bara att konstatera att INGEN vet och att Covid-19 är ett extremt komplicerat virus. Önskvärt vore därför om personer som Tegnell, myndigheter som FHM och socialministrar som Hallengren visade lite större ödmjukhet. Det kommer så många tvärsäkra påståenden och prognoser som visar sig vara helt felaktiga.

FHM och regeringen har bestämt att Sverige ska möta pandemin med färre restriktioner än grannländerna. Det har inte fungerat särskilt väl. Då har vi banne mig rätt att gnälla. Våra nordiska grannländer har förstått allvaret med Sverige. Det är därför de vill hindra svenskar från att resa dit i sommar.

Sverige uppfattas av omvärlden som ett land där virusbekämpningen inte tas på allvar. Och på grund av det är vi på god väg att isoleras från omvärlden.
Om vi ändå kunde göra som omvärlden, rädda oss själva från Sverige.

Det bästa vi kan göra som individer är att fortsätta ta pandemin på största allvar. Och införa de restriktioner vi själva kan införa. Och självklart, fortsätta tvätta händerna. Hålla avstånd. Använda munskydd på bussen, i affären er cetera. Och skydda äldre. Pandemin kommer så småningom plana ut.

https://www.expressen.se/…/tegnell-finns-en-myt-om-total-f…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: