3009: När en ser en en

| 22 maj, 2020

Åsa-Nisse

Jag har svårt för ”enskrivarna”, ni vet alla dem som ryggar inför pronomenet ”man” och hysteriskt kastar ett ”en”. Dialektalt går det bra, inget passar bättre i en Åsa-Nissefilm: ”En går här på jorden tills en inte längre går…här på jorden”.

Nåja, jag har observerat att det finns ett mindre antal konstskribenter som vädrar sin duktighet med att framföra sitt ”en”. Förmodligen är det en döende fluga. Det löjliga kommer aldrig att släppa och duktighetsvisarna kommer förmodligen att tröttna när trenden är över. Spraktidningen är på min sida.

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003