3010: Polisens relationella estetik

| 23 maj, 2020

Konsten kanske visar vägen med dess ibland verksamma överskridande potential. Att det skulle få genomslag i polisarbetet ligger inte så långt borta eftersom ett antal trevare har gjorts i den riktningen, alltså den relationella estetiken. I dagens polisarbete förordas nu mer fotbollsspel.

Liksom konsten som har blivit en verksamhet i största allmänhet följer nu poliskåren efter. (SvT) Hittills har mina livvakter varit helt avvisande till att utöva fotbollssporten (även när vi behöver någon extra spelare i laget). Men nu får det anses legitimerat.

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003