Den 55-åriga kvinnan som knivskars svårt vid ett misslyckat rånförsök i Kungälv avled under fredagen

| 23 maj, 2020

Har innan skrivit två gånger om detta fallet. Den första gången var när Storgöteborgs högste polischef, Erik Nord vädjade till allmänheten om att få hjälp att lösa det misslyckade rånet och knivöverfallet mot en 55-åriga kvinna. Den andra gången jag skrev om händelsen var när polisen gripet den troliga gärningspersonen som skulle vara underårig och inte straffmyndig.
Nu skriver jag för tredje gången om samma fall, denna gången för att det under fredagen kommit ett uttalande från Christian Nylén lokalpolisområdeschefen i Kungälv om att den 55-åriga kvinnan avlidit av de skador hon ådrog sig vid rånförsöket.

Kvinnan har sedan överfallet vårdats på intensivvårdsavdelning på sjukhus för kritiska skador.
Nu framkommer det också att den misstänkte rånaren är en pojke på 13 år. Under fredagen har åklagaren omrubricerat ärendet från att inledningsvis varit mordförsök och grovt rån, till att nu vara mord. Hur detta kommer att påverka utredningen som bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning framgår inte. Men omrubriceringen måste väl förhoppningsvis utmynna i ett strängare straff för 13-åringen.

Och detta borde väl ändå visa på att våldsverkarna blir allt yngre och yngre, likaså borde det väl visa på att lagen borde ändras så att även de som är under 15 år men begår sådana handlingar som mord kunde sättas på någon typ av låst ungdomsvårdsanstalt under lång tid. För som det är nu så går de som döms till vård i socialtjänstens fria på våra gator även om de är dömda för fruktansvärda brott som mord eller misshandel. Har offren tur så placeras gärningspersonen på annan ort, har de otur så får gärningspersonen bo kvar hemma under vård av en socialsekreterare. Det är svensk lagföring av dessa unga brottslingar.

https://www.expressen.se/gt/krim/kvinna-dod-efter-knivoverfall-i-kungalv/?fbclid=IwAR34IByqd_wJXMJOyZLqnR7YakMVvr8KFDmBaMJgQ5Mmgyz8mzL8Z0oNzDk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •