Kraftig explosion på bilfirma i Haninge, strax efteråt hittas misstänkt bomb på parkeringsplats vid radhusområde i Alby.

| 23 maj, 2020

Det fortsätter sprängas i vårt trygga och säkra Sverige precis som om det inte är någon pandemi här. Vid halv ett-tiden under natten till lördagen så larmades polisen i Stockholm till en bilfirma i Haninge där enligt närboende hört kraftiga explosioner och ljussken från platsen. När polisen anlände till bilfirman så såg de att det skett en kraftig explosion på platsen, flera bilar och en del av bilfirmans fasad hade fått omfattande skador.
Polisens presstalesperson Ola Österling sade: ”Bombtekniker är på väg dit och vi håller hela området avspärrat och leder om trafiken.”

Polisen har startat en utredning om allmänfarlig ödeläggelse i fallet. Men innan polisen ens hade hunnit påbörja utredningen om sprängningen i Haninge så får de in ytterligare ett allvarligt larm, det är en privatperson som hittat en misstänkt bomb vid en parkeringsplats vid Alby i Botkyrka kommun. När larmet ringdes in så bedömde polisen att det rörde sig om en sprängladdning och de sände både bombtekniker och kriminaltekniker till platsen. Polisen genomförde också en stor evakuering av de boende i bostadsområdet som består av ett flertal radhuslängor.

Enligt polisen har 150 personer blivit evakuerade till evakueringslokaler. Polisen utreder nu om där finns någon koppling mellan ärendena. I nuläget utreds de som allmänfarlig ödeläggelse respektive förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
Ola Österling säger: ”Vi tittar på alla möjliga hypotetiska kopplingar när de sker så nära inpå varandra.”
Polisen tittar också in på personer som finns kopplade till de båda platserna. Men om där finns någon koppling så håller de sig det för sig själva med förespegling av förundersökningssekretess.

Klockan 4.40 så hade den misstänkta sprängladdningen tagits omhand och fraktats bort av bombgruppen för att undersökas närmare på annat håll. Men först klockan 5.25 fick de evakuerade återvända till sina hem. Där finns dock fortfarande avspärrningar kvar vid den tiden och där håller kriminaltekniker på att säkra spår. Samtidigt håller bombgruppen på med att undersöka den misstänkta bomben på annat håll. Dessa saker händer alltså trots att polisen har och håller på med sin operation Rimfrost. Man kan då fråga sig hur framgångsrik denna operation har varit, eller hur Sverige sett ut om polisen inte genomfört denna operationen?

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bostadsomrade-utryms-utanfor-stockholm-misstankt-bomb-hittad
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/larm-om-hog-small-soder-om-stockholm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •