SVT går fullt ut i sitt flyktingvurmande då de tonsätter 20-årige Hamids berättelse i ”En ovanlig vardag”

| 23 maj, 2020

Flyktingvurmarna på SVT Dalarna har sanningen gått fullt ut när de i sitt “nyhetsinslag” i Lokala Nyheter Dalarna då de tonsatt en berättelse om 20-årige Hamid i Borlänge. I inslaget ”En ovanlig vardag” berättar dalfolkets vardag under Coronapandemin 2020. I inslaget om Hamid berättar han att han nu är orolig för att behöva åka hem, han hoppas att coronakrisen ska lugna ner sig tills det är dags för honom att söka jobb. Så att han kan få stanna kvar i Sverige. Allt detta börjar med att det visas upp en skylt, ett så att säga försättsblad där det står ”Svårt att få stanna när jobben inte finns”.

I bakgrunden spelas stämningsfull pianomusik för att få tittarna att bli gråtmilda och tycka synd om de “stackars” Afghanerna och då speciellt Hamid för att situationen på arbetsmarknaden försämrats och att Sverige är på väg in i en djup recession. Därefter börjar Hamid berätta, han berättar att Coronaviruset har påverkat alla men särskilt de ”ensamkommande”. Enligt honom är det de som har drabbats mest av Coronapandemin. Enligt den 20-åriga Hamid är det inte alla de gamla och sjuka som är värst drabbade av pandemin, utan det är de som ”ensamkommande” som utan ett fast jobb kommer att utvisas från landet.

Hamid som enligt Skatteverkets uppgifter är 20 år gammal men som ser betydligt äldre ut kommer själv inte att drabbas så svårt som många andra av de ”ensamkommande”. Han har ett år till att gå på gymnasiet innan han slutar skolan.
Han säger: “Jag hoppas att det lugnar ner sig med coronaviruset så att vi har möjlighet att hitta jobb och stanna i Sverige.”
Jag frågar mig om det verkligen är sådana snyfthistorier som vi ska tvingas betala public service skatten till?
Ska vi genom den statsstyrda median tvångsmatas med sådana flyktingvurmande snyfthistorier?

Jag avböjer mig mig att tvingas lyssna på sådant “dravel”, tittar jag på nyheterna vill jag ha nyhetsförmedling utan någon som helst vridning varken åt höger eller vänster, jag vill få reda på vad som hänt utan en massa vurmande för någon. Jag är kanske allt för konservativ i detta tänkandet men om jag hör eller ser något vill jag själv bilda mig en uppfattning om händelsen eller inslaget, inte matas med några vänsterliberala åsikter. Men där är ingen nyhetssändning numera som inte till stora delar tagits över av de vänsterliberala krafterna och deras analyser över händelser i Sverige och världen.

https://nyheteridag.se/20-arige-hamid-far-aka-hem-till-afghanistan-om-han-inte-far-jobb/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/hamid-behover-ett-jobb-for-att-fa-stanna-i-sverige-jattesvart-att-fa-jobb-just-nu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *