Två 90-åriga män rånades på kort tid i Malmö, polisen ser likheter mellan brotten.

| 23 maj, 2020

Åldringsrånen fortsätter runt om i Sverige, i går eftermiddag vid 15-tiden var det dags igen då en 90-årig man blev utsatt när han blev rånad i trapphuset till sin hemadress vid Slussplan i Malmö. Bara en timme senare strax efter klockan 16.00 så fick polisen in ytterligare ett larm om ett personrån. Denna gången var det också en man i 90-årsåldern som rånats på samma vis men på Värnhem.
Polisens presstalesperson i Malmö Rickard Lundqvist säger: “Vi ser likheter mellan brotten.”
I båda rånen utsattes de 90-åriga männen för våld, men om de fått några fysiska skador är inte känt. I båda fallen blev männen av med pengar, den ene blev av med hela plånboken medan den andra bara blev av med pengarna han hade på dig.

Rickard Lundqvist säger: “Han hade nyligen tagit ut kontanter i en automat och när han sen kommer står gärningsmannen där och erbjuder sig att öppna dörren till trapphuset. Sen sker själva rånet inne i trapphuset.”
Lundqvist fortsätter sen med att säger: “Den andre mannen ska ha befunnit sig i en park i närheten av sitt hem när gärningsmannen försökte ta kontakt med honom. Det blivande brottsoffret avböjde gärningsmannens försök att fånga hans uppmärksamhet och begav sig av hemåt.”

När sen mannen kommer till sin hemadress så dyker gärningsmännen upp där och rånar honom i trapphuset. Lundqvist säger att polisen inte vill att detta ska upprepas, och det är därför de går ut med tillvägagångssätten så att man kan vara uppmärksam på sin omgivning. Ännu på fredagskvällen var ingen gripen för dessa åldringsrån. Detta är ännu ett bevis på att otryggheten i samhället växer år för år. Vi får alla hoppas att dessa rånare snabbt blir gripna och lagförda.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tva-aldringsran-pa-kort-tid-i-malmo?fbclid=IwAR0Mw10SVRzhEWwpokN3vrKaEQ59CpCercYMkW_IrVMegsYMQXqNdUA0gwo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •