HITTAT PÅ NÄTET. Torbjörn Jerlerup: Tegnell menar att man kunnat rädda fler liv

Jag tar det lite lugnt med deltagandet i debatten om covid-19. Jag är förbannat trött på polariseringen. Nu är det vår och jag kopplar av! Men en liten kommentar måste jag göra om Tegnells intervju i Newsweek.

Vinden håller troligen på att vända i debatten. Vad som kommer att ske efter det, vette tusan. Vi får vänta och se.

Debatten om syrgasen i äldreomsorgen har kommit igång, efter att DN skrivit om det. Det är bisarrt att för bara en vecka sen hånades och bespottades man ofta bara man nämnde att på vissa håll i Sverige VERKAR det som man inte ger syrgas till äldre palliativa omsorgstagare som behöver det.

Men det riktigt stora är debatten om att det kanske funnits andra vägar vi kunde valt. Tegnell själv tvekar att det funnits andra saker vi kunnat göra.

Till Newsweek sa han nyligen att man hade kunnat stänga av Sverige mer, och man hade kunnat rädda fler liv, men att det var en väg man inte valde.

”Speaking to Newsweek, Tegnell admitted that a lockdown would have helped reduce the number of cases and deaths in Sweden in the short term, but said the decision might pay dividends in the long run. ”Obviously yes, it would have helped in the short term. But for the long term, we don’t know,” he said.”

Internationellt tänker man tvärtom. Man försöker rädda fler liv både kortsiktigt och långsiktigt. Därför har strategin varit en lockdown följd av intenstivt testande.

OM det visar sig att man kunnat göra annorlunda kommer detta Tegnellcitat att stå i de svenska historieböckerna i tusentals år framöver.

Torbjörn Jerlerup

Hämtat från: Den Arga Sossen!


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: