Lilla Hjärtats död är en läxa för samhället

| 24 maj, 2020

Lilla Esmeralda föddes in i en missbrukarfamilj, lämnades på BB men placerades i ett tryggt familjehem, varifrån hon tre år senare skickades tillbaka till sina biologiska föräldrar. Nio månader senare var den lilla flickan död. (Illustrationsbild) Foto: Pixabay

“Slutet för den treåriga Esmeralda (kallad Lilla Hjärtat) innefattar det mesta av det vi lägger i ordet tragedi. Genom media känner vi berättelsen alltför väl: en liten flicka, som föddes in i en familj med allvarligt missbruk och kriminalitet, lämnades kvar på BB men kunde placeras i ett tryggt familjehem, varifrån hon tre år senare skickades tillbaka till sina biologiska föräldrar, där en destruktiv spiral inleddes som nio månader senare slutade med döden.

Reaktionerna från medborgare och politiker är en blandning av förtvivlan och ursinne. Efter faderns död i häktet har åtal för mord nu väckts mot modern. Esmeralda står bortom räddning, men det finns andra barn i utsatta situationer som samhället kan undsätta. För det behövs en saklig utvärdering av vad som gått snett och väl avvägda åtgärder inför framtiden.”

Läs i Världen Idag


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •