Skit i hur man mäter – Sverige har högst antal döda

| 24 maj, 2020

I en förklarande film försöker SVT hävda att det är svårt att jämföra dödstalen i Sverige med andra länder. 

https://nyheteridag.se/pastar-att-det-ar-svart-att-jamfora-sveriges-dodstal-nu-anklagas-svt-for-lognpropaganda/

Visst vi kan mäta olika, komma med olika argument för varför man ska eller inte ska göra det. Men snälla, faktum kvarstår: Sverige har misslyckats. Vi har ett chockerande högt antal döda. Det borde leda till en viss ödmjukhet från dem som nu kommer med olika bortförklaringar eller fortsätter komma med självsäkra konstateranden om hur resten av världen inte förstår hur Sverige. 

Med rätta anklagas kanalen för ”statlig propaganda”. ”Som om skillnader i rapportering av döda skulle kunna förklara skillnaderna (på 100-tals procent) i antal döda per miljon invånare”, skriver Thomas Gür i en kommentar på Facebook.

Ta Taiwan. De har 441 smittade och sju döda. Läs det igen, sju döda! Det kan ju inte bara vara jag som blir galet nyfiken på hur de har lyckats med det. Ett miraklet om man jämför med Sverige och lyssnar på dem som är utsända att vara landets experter. https://kvartal.se/artiklar/sa-lyckades-taiwan-begransa-spridningen/

Svaret ligger förstås hos våra experter. Enligt Anders Tegnell kunde aldrig stängda gränser lyckas hindra smitta. Redan den 31 december 2019 började Taiwan att tvinga resenärer från Wuhan att genomgå nogranna kontroller och undersökningar. Det fanns då bara 27 bekräftade fall i Wuhan. Taiwan screenade dessutom alla resande från Wuhan innan det var bekräftat att viruset smittade mellan människor. Individer med symtom sattes i karantän före man stängde ner Wuhan i januari. Den 29:e februari avfärdade Anders Tegnell flygplatskontroller med motiveringen att de ”skapar en falsk trygghet”.

Falsk trygghet? Jo jag tackar jag. Hellre faktisk trygghet alla dagar i veckan istället för en teori om vad man inbillar sig att en åtgärd kan skapa. Allt kommer tillbaka till: Vad fan får vi för pengarna? Vi fick Anders Tegnell, Lena Hallengren och Agnes Wold. Ingen av dessa tre representerar vetenskapens återkomst, tvärtom. Ofta tycks det handla om rena gissningar från deras sida, för att inte tala om alla bortförklaringar som SVT okritiskt och glatt kablar ut. 

Varje gång Sverige har problem kommer samma bortförklaring: Vi har varit naiva. Vi fattade inte vad som pågick eller att det kunde gå som det gick. Vi blev påhoppade av den onda högern. Myten om svenskars naivitet är så idiotisk. Barn är naiva. Det ses som lite gulligt och charmigt – men det fungerar verkligen inte som ett försvar mot allvarliga och berättigade anklagelser. 

Det finns ingen ursäkt för Lena Hallengren att inte vara insatt. Det handlar om att dra lärdom av hur andra har hanterat viruset. Och särskilt upprepande blir att hon nu säger att man inte kan inte säga om Sverige valt rätt väg i coronakrisen: “Helt ärligt – klart att ingen av oss vet”, säger hon. Helt ärligt, tänker jag. Det har ni vetat. Om man vill uppnå flockimmunitet ja då kommer det kosta tusentals liv. Det sa till och med Stefan Löfven, att viruset kommer kosta tusentals liv. Hur kunde han veta det? Svaret är lika enkelt som groteskt. Det ville ge sig på att försöka uppnå flockimmunitet. 

https://www.expressen.se/nyheter/hallengren-trodde-naivt-att-det-skulle-vara-huggsexa/

Om man ska arbeta som politiker bör man vara medveten om att allt inte kommer handla om könsneutrala toaletter eller annat snömos. Då och då kommer man befinna sig i ett skarpt läge. Kort och gott: ta inte jobbet som minister i en regering om du är lagd åt det naiva hållet. Dessutom, alla bör reflektera över hur en regering som är naiva i snart sagt alla viktiga frågor, kan ha ett fortsatt stort förtroende hos svenska folket? Det om något är galet. 

Tyvärr är det nog som Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt, skriver: “Tyvärr vet Löfven att många medborgare tar sina höga ledare på orden. Det sker i Nordkorea. Och många äldre S-partiväljare tror på sina ledare som om de var sanningsvittnen. Det vet som sagt både Kim Jong Il och Sveriges statsminister.” https://projektsanning.com/2020/05/20/dodens-politik/?fbclid=IwAR1qSG7_BR9-cDUecEZcXZaXXn3vf7lsYNJ_emxk0VwOo4VvdQuFbACLWyI

Besattheten i att försvara regeringen och dem som skickats fram för att stå i rampljuset liknar rena Bagdad Bob helvetet. Det handlar om över 4000 döda och om varför det tycks vara så att man inte ser allvarligt på att just våra äldre dör i massor. 

https://twitter.com/OmniPolitik/status/1264476800958238720


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: