Till Sverige får alla komma medan vi inte är välkomna någonstans

| 24 maj, 2020

Corona har satt Sverige under lupp. Cypern väntas öppna upp för direktflyg från bland annat Danmark, Norge och Finland den nionde juni. Svenskar är portade. Sverige finns inte ens med i omgång två – när medborgare från Östeuropa släpps in, skriver Expressen. Det är ändå komiskt. Att till Sverige får alla komma medan vi inte välkomna någonstans. Vi är persona non grata.

Det är väl konstigt, kan man tycka. Sa inte Ann Linde för någon vecka sedan att andra länder inte alls behöver vara oroliga för utvecklingen i Sverige eftersom ”75 procent av dödsfallen har varit på äldreboenden eller i hemtjänsten”. Och Stefan Löfven som tidigt sa att tusentals skulle dö och att Sveriges strategi är rätt. De visste redan liksom, typ. Och äldre lever ju ändå knappt i socialdemokrater ögon. De skulle inte resa om de ens kunde.

Det är för eländigt hur långt ner i dyn Sverige dragits med Stefan Löfven som statsminister. Men det är inte så konstigt. Han har sedan han tillträdde som statsminister varit märkbart mer engagerad i frågan om “Sverigebilden” än vad som händer i Sverige. Särskilt då vårt lands renommé tar stryk utomlands. Då höjer gärna Löfven och hans kollegor sina röster och pratar om mobbning eller myndigt förklarar att ingen förstår Sverige. För att genast presentera en ljus motbild om satsningar och utredningar de kommer att göra. När det inte räcker till, ja då lutar man sig tillbaka på NAIVITETEN.

En som höjt sin röst i frågan om vården för våra äldre är läkaren Jon Tallinger. Man kan ha åsikter om att Tallinger låter sig intervjuas av precis vem som helst, att han rappar eller högt skriker om syrgas åt alla. Som läkare vill säkert etablissemanget att han skulle ha valt ett mer moget sätt att bedriva sin kamp på, än att blåsa upp till en hetsk debatt om senicide det vill säga att överge äldre och svaga till döden. Det är väldigt osvenskt av honom. Men avsaknaden av bemötande på det han pratar om saknar proportioner. Etablissemanget inom svensk journalistik och även det på sociala medier borde faktiskt prata med Tallinger. Att det saknas syrgas på äldreboenden är knappats någon överraskning ej heller att äldre avråds från att åka till sjukhus. Men precis som Sverige blivit persona non grata utomlands har Jon Tallinger blivit det hos etablissemanget.

Ibland undrar jag om man ens tänker? Även om jag sedan lång tid inte längre låter mig förvånas över Stefan Löfven, regeringen eller etablissemangets reflexmässiga reaktion på att stänga dörren för den som skriker högt, oavsett vem det är så har viruset fått mig att förstå hur allvarligt läget faktiskt är.

Regeringen liksom lullar på i sin vanliga takt. De gör lite olika politiska utspel om det som vänstern uppskattar men håller sig nogsamt undan från sådant högern lyfter. Visst vi har tvingats att vänja oss vi våldtäkterna, vid morden, vid sprängningarna och vid bränderna. Men på något märkligt sätt lyckas Stefan Löfven med regering komma undan med att prata om sig själva som en världsledande humanism samtidigt som en mamma mördas av en 13-åring och äldre kvävs till döds runt om i Sverige.

Vid ett tillfälle sedan viruset utbrott har Stefan Löfven rutit till och satt ned foten. På Instagram krävde han korrekt information om viruset och om hur han såg ”exempel på konspirationsteorier, rasism och antisemitism”. Aldrig har jag hört honom ryta på samma sätt om våra äldre. Jag kan bara svara för min egna tankar men nog känns det som att den Värdegrunden Löfven pratar om inte sträcker ut sin hand till våra gamla.

Stefan Löfven, Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell och Agnes Wold har bagatelliserat och avrått från åtgärder som andra länder tagit. För inte så länge sedan avslöjade Johan Westerholm att socialminister Lena Hallengren varit delaktig i att fördröja arbetet med att hindra smittspridning på landets äldreboenden. I ljuset av det blir Jon Tallingers rop om senicid betydligt klarare.

Stefan Löfvens, Folkhälsomyndighetens, Anders Tegnells och Agnes Wold inställning till viruset och våra äldre är så unik att man nu börjar prata om ett brott mot mänskliga rättigheter. Den är lika unik som rödgrönas inställning i allmänhet är till svensk kriminalitet.

Långt innan virusets utbrott oroade sig flera våra nordiska grannländer över den svenska kriminaliteten. Det finns fog för oron. Det var därför Danmarks statsminister Mette Fredriksen meddelade efter sprängdådet mot Skattestyrelsen att hon ville se gränskontroller mot Sverige för att minska risken för att svenska kriminella med koppling till organiserad brottslighet och terrorism tar sig över gränsen, vilket också infördes i november. Sverige exporterar alltså brott. Och nu också virus. Snacka om en dålig bild av Sverige! https://www.gp.se/…/svensk-kriminalitet-hotar-nordiskt-sama…

Allt det som händer beror på att politiker som Stefan Löfven med regering aldrig behöver ta det riktiga ansvaret. Herregud så många exempel på det vi har fått sedan 2015. Nu är vi alltså där igen, ingen kommer att ta ansvar för mordet på en mamma eller döden i äldreomsorgen. Ingen kommer bjuda in Tallinger för att lyssna på det han säger.

Återigen kommer vi tvingas lyssna på ”Vi kunde inte se det komma” men det gick bra att stänga ute och stigmatisera alla som såg det komma. Återigen kommer vi tvingas att uppleva hur de skrämmer, fryser ute och tystar. Medan de inte såg det komma, eller egentligen vi ville inte lyssna på just er. Vi ville inte höra på de, läkare eller annan sjukvårds- och hemtjänstpersonal, som beskrev precis vad som hände. Vi kunde slå till med släggan vid sexköp. Vi kunde skrika att vi måste stå enade när andra kritiserade. Vi kunde skrika att ›man kan inte sätta en siffra på ett människoliv‹ och känna oss som riktiga humanitära stormaktshjältar men vi kunde inte rädda tusentals äldre från att dö.

På något sätt kommer allt landa i att det egentligen var vårt fel. Vi som ropade högt.

https://www.expressen.se/…/svenskar-portade-nar-cypern-opp…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •