Tegnell och FHM har fel igen!

Hur många misstag ska få hända innan det ryker i proppskåpet på varje politiker i Sverige. 7,3 av stockholmarna hade antikroppar. Det var en siffra som förvånade Tegnell och FHM. Då gick de tillbaka och kontrollerade och då visade det sig att patientgruppen inte var så representativ som den brukar vara. Som den brukar vara? Vad är det för grupp de vänt sig till kan man undra.

Samma sak när man undrade om viruset kunde smitta från människa till människa. Då sa Tegnell att det inte var fastslaget men det var möjligt att viruset hade en LITEN sådan kapacitet. Att vi skulle få stor spridning i Sverige var inte troligt.

Hur stor risken var för viruset skulle sprida sig till Europa sa Tegnell sa han att risken var låg, möjligen kunde någon enstaka person smittas. Om att resa till länder där viruset haft sitt utbrott sa han att man kunde resa men det var viktigt att hålla god handhygien.

Om munskydd har Tegnell upprepat att de inte finns några belägg för att de skyddar utomhus, eller förhindrar en stor spridning av viruset. Tvärtom ger de en falsk trygghet.

Ute var det inte ALLS vanligt att smittas, utan det var primärt i nära relationer. Det var en onödig rädsla att vara rädd för att smittas i affären, på apoteket, utefiket eller på matvaruaffären. För att smittas krävdes att man var nära någon en längre tid, till exempel på en arbetsplats eller i hemmet. Det var väldigt osannolikt att bli smittad bara genom att passera någon utomhus eller stå bredvid någon en kort stund i kollektivtrafiken. När Filmstaden stängde sina biosalonger sa han att det var ett onödigt beslut. Det skulle inte göra någon ”jättestor” skillnad.

Om allvaret med viruset sa Tegnell att Covid-19 skulle komma att ligga nära en vanlig influensa. Om resor till skidorter fanns det absolut ingen anledning att oroa sig. Skida på bara.

Om Sveriges beredskap hade Tegnell bara en sak att säga och det var att den var GOD.

När Covid-19 var ett faktum i Sverige sa Tegnell att det viktigaste av allt var hitta smittade fall (samtidigt skrek medborgare om hur det flögs in och ut ur landet utan några kontroller). Alla var så bra underrättade om läget att det fanns ingen anledning att oroa sig. Det fanns inte heller någon anledning att tro att Sverige inte skulle kunna bryta smittkedjan. Hur det gick med den saken vet nu över 4000 döda senare.

I början på mars sa Tegnell att Sverige nått sin peak i smitta. Nu skulle det med all sannolikhet gå nedåt om det inte skulle dyka upp nya områden i världen där det är stor smittspridning och dit folk skulle resa väldigt mycket. (Så som man gjorde till Alperna eller andra skidorter.) När det sedan visade sig att han hade haft fel sa han att han hade varit lite för optimistisk. Han hade inte tänkt på eller förstått att det kan ta några dagar i systemet innan fallen dyker upp här i Sverige också. Det är inte bara inkubationstiden som gäller, utan man måste lägga på ytterligare några dagar innan de blivit registrerade och diagnosticerade här i Sverige. Därför verkar peaken dra ut ytterligare något eller några dygn mer än jag trodde. Om att SAS valde att sluta flyga till Italien sa han att han förstod oron men att deras beslut inte var fattat på välgrundade fakta.

Om själva smittan, alltså hur länge man smittar innan man uppvisade symptom sa Tegnell, möjligen några timmar om ens det. Om hur många som skulle kunna komma att insjukna sa han att de flesta helt överdrivit i sina analyser. Han hade hört ”så kallade experter” som sagt att 30 procent blir alvarligt sjuka, det var förstås helt fel. Det visste han. Det fanns också dem som hade pratat om att 40 till 45 procent av befolkningen kunde bli sjuka, också det var helt fel, det visste han.

Om Covid-19 sa Tegnell att han trodde att de skulle få stopp på det i Kina. Den bedömningen backade han från. Men han trodde ändå inte att det skulle att bli en ”klassisk” pandemi med väldigt många sjuka i hela världen samtidigt. Utan det ”hoppar” från olika ”hot spots” som Wuhan och norra Italien.

I slutet av sportlovet beslutade Umeå kommun att anställda, elever och förskolebarn som varit i områden med spridning av coronasmitta skulle stanna hemma minst två dagar, även om de kände sig friska. Om det sa Tegnell att han inte förstod vad de trodde sig vinna på det. FHM grundläggande bedömning var att man skulle fortsätta leva som vanligt fram till att man har fått symptom. Och så undrar samma myndighet idag varför inte alla tar det där viktiga egna ansvaret hela tiden.

Att lyssna på andra inom professionen har Tegnell konsekvent vägrat. Dessa har han avfärdat som att varje professor plötsligt tror sig vara expert på Covid-19 eller att de gör det för att få mer forskningspengar. Andra kritiker har avfärdats som alarmister.

När viruset fick fäste på våra äldreboenden sa Tegnell tvärsäkert att den inte hade fått fäste överallt. Vi hade inga ”fantastiskt” stora mängder med personer som blivit sjuka och avlidit i Sverige. Han menade därför att de delvis hade lyckats med att skydda äldre men att de såklart kunde bli bättre. Han sa också att skyddsutrustning inte var den avgörande faktorn på äldreboendena. ”Skyddsutrustning kommer aldrig att lösa några problem, allra minst på äldreboenden. Det avgörande är att vara hemma när man är sjuk. Vill man stoppa smittspridningen är det de basala hygienrutinerna som är viktiga”, underströk han. Detta sa han i början på april.

Under tiden har Tegnell och FHM upprepat lyckats schabbla med siffror och statistik. De har varje gång de räknar eller sammanställt statistik tvingats säga att de räknat fel, tänkt fel eller rent ut sagt varit naiva.

Hur tusan det ens är möjligt att Tegnell och FHM får fortsätta att det förtroende de har är för mig en gåta.

https://www.expressen.se/…/sa-manga-har-dott-i-corona-i-sv…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Tegnell och FHM har fel igen!

  1. BSA

    Tjaa….samtidigt som förtroendet ÖKAR för FHM plus regeringen vilken dessutom skyller ifrån sig allt ansvar. Förstår inte heller denna ologiska effekt men vi har ju fria val och ett folk har det styre det förtjänar brukar det heta…..så egentligen….som man bäddar får man ligga blir resultatet. Är tyvärr ganska säker på att man fortsätter bädda på samma sätt hur det än går? Kravlösheten, flummigheten o slappheten är ju Sveriges kännetecken inom många områden rent generellt så varför skulle det vara annorlunda med detta?

Kommentarer är stängda.