Två fall av misshandel i Skåne under en typisk söndagseftermiddag och kväll.

| 25 maj, 2020

Har samlat ihop ett par länkar om misshandlar i Skåne. Kommer skriva kort om dem i detta inlägget om våldsbrott som inte gör landet tryggt och säkert längre.
Den första inträffade på Torggatan i Perstorp vid 17.30-tiden då en man i 35-årsåldern blev misshandlad av ett flertal gärningspersoner. Dessa personer ska efter att misshandeln avslutats ha försvunnit i en bil. När larmet om händelsen kom in så körde förutom polisen även ambulans ut till platsen, mannen undersöktes av ambulanspersonalen som ansåg att han inte behövde följa med till sjukhuset. Polisen förhörde mannen och talade med eventuella vittnen på platsen. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel. Vid 19-tiden lämnade polisen platsen, men ännu är ingen gärningsperson gripen för misshandeln.

Den andra misshandeln inträffade på Censorsgatan i Gullviksborg i Malmö. Och den inträffade 19.21 då polisen fick ett larm om att en pågående misshandel där en person ska ha blivit jagad av flera personer och sedan misshandlats. Polisen sände flera patruller till platsen där de fann en man i 20-årsåldern.
Evelina Olsson på polisens ledningscentral säger: “Vi anträffar ganska snabbt en man utomhus som blivit misshandlad, mannens skador är av sådan karaktär att han behöver sjukhusvård.”
Polisen berättar att de under kvällen arbetade med att höra vittnen och söka efter de misstänkta.
Evelina Olsson säger: “Vi kontrollerar personer i närområdet och söker efter någon som kan stämma in på signalementet.”
Vilket skadeläge den misshandlade har och varför misshandeln ägde rum är inte känt. Även i detta fallet har polisen upprättat en anmälan om misshandel.

https://www.hd.se/2020-05-24/man-misshandlad-i-perstorp
https://www.expressen.se/kvallsposten/man-jagad-och-misshandlad-fors-till-sjukhus/