Två händelser i Stockholmsregionen som rubriceras som försök till mord.

| 25 maj, 2020

Har i detta inlägget samlat ihop länkar om ett par olika våldsfall i från Stockholm som också slår hål på myten om att Sverige aldrig varit tryggare eller säkrare.
Det första handlar om att två män i 40-årsåldern blev utsatta för ett mordförsök vid 23-tiden på söndagskvällen, när den bil de befann sig i besköts när den stod på en parkeringsplats i Rinkeby. Efter att deras bil blivit beskjuten så såg männen ett par personer som de misstänkte var gärningspersonerna, de beskjutna männen flydde då från platsen genom att köra därifrån samtidigt som de larmade om händelsen. Polisens presstalesperson Mats Eriksson säger att där fanns skador på bilen som sannolikt kommer från skott, han berättar också att de båda männen klarade sig utan fysiska skador.
Polisen har upprättat en anmälan om mordförsök och de har under natten knackat dörr i området för att samla upp vittnesuppgifter. Ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen i ärendet.

Den andra händelsen handlar om en pojke i övre tonåren som vid halv ett-tiden under natten mellan söndagen och måndagen blivit knivskuren och fått mota flera knivhugg i anslutning till en bostad i Orminge i Stockholm. Tonårspojken fördes med ambulans till sjukhus med enligt polisen ett flertal stickskador, men allvarligheten på hans skador var fortfarande på måndagsmorgonen inte kända. Polisen startade undre natten en utredning om försök till mord. De påbörjade också en sökinsats efter den misstänkta gärningsmannen och drygt en timma efter händelsen kunde polisen gripa en man i 40-årsåldern misstänkt för brottet.
Polisens presstalesperson i Stockholm Per Fahlström sade på måndagsmorgonen: “Mannen som greps är nu anhållen för brottet.”

https://mitti.se/nyheter/tva-beskots-rinkeby/?omrade=tenstarinkeby&view=app
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-i-bil-beskots-i-rinkeby
https://mitti.se/nyheter/tonaring-knivhuggen-orminge/?omrade=nacka&fbclid=IwAR1Lsgyit8kG4s5x-oeKR6jUmtuOuYNpkI5lkAye7TUYB_WPqydMppDUhOs&view=app
https://www.nvp.se/Nacka/Saltsjo-Boo/tonaring-knivskuren-av-man