Att svikas intill döden 

Det är smått surrealistiskt att läsa Stefan Löfvens inlägg på Facebook där han skriver: “Regeringens fokus har hela tiden varit att värna liv och hälsa, att skydda riskgrupper och se till att vården mäktar med det nya coronaviruset”.

Och samtidigt läsa Thomas Hoffmans vittnesmål om sin mamma: “Min mor bodde på Bergmästargården som är ett korttidsboende i Gävle. Där testades hon positiv för Covid 19 trots att boendet varit stängt för besökare tre veckor bakåt i tiden efter smitta bekräftades. Vi skulle ju skydda våra sköra och äldre, men trots det så blir hon och flera på boendet smittade.” Det gör att man inleder palliativ vård, det vill säga, ger hans mamma morfin. “Det anmärkningsvärda i det hela är att ingen av oss syskon har fått någon som helst information om att palliativ vård hade inletts. Ingen av oss fick, eller hann ta ett sista avsked”, skriver Hoffman. https://www.facebook.com/jon.tallinger.9/posts/2611963872399672

Jag går tillbaka till Stefan Löfvens inlägg och läser: “Vi måste fortsätta orka hålla i och hålla ut så länge som det behövs – för att rädda liv och hjälpa sjukvården att klara sitt uppdrag.” https://www.facebook.com/stefanlofven/posts/4190966714277524

Thomas Hoffmans inlägg publicerades på Facebook för 12 timmar sedan och Stefan Löfvens för tre timmar sedan. Så nära varandra men så långt ifrån varandra.

Jag tänker mer och mer på diskrepansen mellan folket och makten. Mellan Stefan Löfven och de som byggde vår välfärd. En dag kommer även vi sitta där. Gamla och utlämnade i ett Sverige få av oss längre känner igen. 

Den behandling äldre som insjuknar i Covid-19 kräver att vi stannar upp och funderar på vad det är som händer. Enligt Socialstyrelsen ska den läkare som fattar beslut om palliativ vård samråda med minst en annan legitimerad yrkesutövare, någon ska känna patienten och beslutet ska dokumenteras och kommuniceras till patienten och dess anhöriga. Det gjorde man inte i Hoffmans fall, eller i flera andra fall. 

Hur många förtvivlade anhöriga ska behöva vittna om hur deras gamla behandlas innan Stefan Löfven reagerar som en statsminster borde göra? Eller är hans självbild om välfärdslandet Sverige som tar hand om gamla och sjuka så djupt rotad att han tror på sina egna lögner.

Om det är något tillfälle för Socialdemokraterna att återgälda allt som de fått tack vare den äldre generationen så vore det nu. Istället vänder de dem ryggen och sviker dem intill döden. 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Att svikas intill döden 

 1. tommy

  Det har ju sagts av ledande att “de gamla kostar”. Glöm inte typen från Umeå som för att par år sedan sa att “de gamla måste bort” samt “köttberg” och inte invandring. kommuner,stat, landsting har enorma skulder. Var 200 av 250? Bostäder saknas, arbetslöshetens siffror är fejkade via statliga stöd.
  Nu när Corona kom skulle de skydda de äldre o svaga! JoJO; skulle säga att i klartext betyder detta i politiskt formulering”göm de äldre o sjuka”. Tala väl om att skydda dem o under tiden så ser vi till att via “käbbel” om syrgas hit o dit och munskydd funkar/funkar ej / fungerande vaccin som oxo inte funkar/funkar så ger vi plats för nyadeln via mindre pensionskostnader och det blir lgh/hus/villor lediga vilket passar oss (SMP) mkt bra för att kunna ge dessa behövande “barn” och deras barn och döda familjer boende. Skulle skriva mer oxo men då blir väl jag häktad kan man tänka….
  SÅ, enkelt, lita inte på vad regeringen säger. Dom är helt i händerna på nånting som heter 2030, 2100, NWO . Lyssna, tänk, se er omkring! Var kritiska!
  Sköt om Er!

 2. ulf

  Det är en stor skam för Sverige att ha en statsminister som inte fattar vad som händer i det egna landet.Han befinner sig i en helt verklighetsfrånvänd värld och tror att folket lyssnar på honom när ingen i själva verket bryr sig om vad han dillar och lallar om.
  Sverige och S är ett sorgligt land som helt lämnat våra äldre anhöriga till döds…..många har sannolikt kunnat räddas ! S regeringens ansvar med sina lydpartier.

Kommentarer är stängda.