Magnus Sandelin: Kände jihadrekryteraren dog av coronaviruset

I en förort utanför Stockholm fann Doku den försvunne Abu Omar hösten 2018. Nu har han avlidit av covid-19. Foto: Körkortsregistret och Doku

“Han var under många år en av de mest centrala personerna i den svenska jihadistmiljön, och välkänd av underrättelsetjänster i flera länder. I helgen avled ”Abu Omar” på Huddinge sjukhus efter sviterna av coronaviruset.

Under ett par decennier var Abu Omar, som egentligen hette något annat, en centralfigur i den svenska jihadistmiljön, med kontakter rakt in i internationella terrororganisationer. Men trots en mängd starka indikationer på inblandning i olika händelser fälldes han aldrig för något terrorrelaterat brott. Bland annat fanns han med i polisutredningen om terrorplanerna mot Jyllandsposten 2010, då fyra personer från Sverige dömdes till tolv års fängelse vardera.

I helgen fördes han till Huddinge sjukhus efter att hans tillstånd försämrats, uppger flera källor till Doku. Han hade då varit sjuk i covid-19 en tid. Han avled sedan på sjukhuset.”

Magnus Sandelin

Läs i Doku


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Magnus Sandelin: Kände jihadrekryteraren dog av coronaviruset

  1. Dan Astrom

    Instifta en ny svensk helgdag för demokratins firande…

Kommentarer är stängda.