Carolin Dahlman: Svensk skola ska inte ha extremism på schemat

“Det är tydligt att man använder skolorna för att få ut ett ideologiskt budskap”, sa Johan Olsson, operativ chef vid Säpo. Enligt honom är det ett sätt att skapa förutsättningar för att rekrytera och radikalisera barnen.

I november konstaterade Säpo att ett relativt stort antal organisationer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer fått miljontals kronor i bidrag från stat och kommuner. På sikt kan det “bidra till radikalisering och därmed tillväxt i extremistmiljöerna i Sverige”. Säpo menade att individer med koppling till våldsbejakande extremism använder skolor, stiftelser och kulturföreningar “som plattform för att sprida och förankra sina budskap” (11/11).

Vad mer behöver våra makthavare höra från myndigheten innan man agerar? Här finns inte tid att tröska och förhala frågan. Bidrag måste kunna dras in och skolor stoppas. För varje dag elever drillas ökar risken för att deras huvuden förvrids och att samhället skadas.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •