De närboende till skjutningen i Värnamo känner otrygghet efter måndagens skjutning, de säger det är “otäckt”

| 27 maj, 2020

I går förmiddag skrev jag om att ytterligare en skjutning ägt rum i Värnamo. Denna skjutningen som ägde rum mitt under eftermiddagen på måndagen var den tredje på knappt en vecka.
I det inslaget frågade jag om vad Annie Lööf tyckte om det, om hon fortfarande känner sig lika trygg och säker som hon innan sagt att hon gör i sin hemstad?
Om hon fortfarande menar att de som uttrycket sig om att staden och Sverige inte är trygg eller säker längre för med osanningar och lögner?

För i går eftermiddag så skrev Kvällsposten om hur närboende till den sista skjutningen uttrycker sin oro och rädsla. En av de boende säger att ”nästa gång kan ett barn bli träffat”. Detta för att skjutningen ägde rum precis utanför en förskola.
Hon säger: ”Det känns inte alls bra, det är så många barn som springer och leker i området, nästa gång kan det gå riktigt illa och ett barn kan bli träffat.”
För denna boende som för övrigt även har barn med osanningar Annie Lööf?
Är deras rädsla befogad?

En annan boende som bara var några få meter från skjutningen när hon satt på sin säng i sin sängkammare säger att hon är rädd.
Är hennes rädsla att kanske komma i vägen för en förlupen kula obefogad Annie Lööf, eller är det inte någon risk för detta?
Jag bara undrar?
För vid en av de tidigare skjutningarna under den knappa veckan sköts det mot en lägenhet.
Kunde inte en sådan kula lika gärna träffa en oskyldig människa inne i en lägenhet?
Jag bara undrar då en sådan händelse redan inträffat då en ung kvinna föll offer i en sådan skjutning.

Sen så stärks inte säkerheten eller trygghetskänslan av att polisen inte vet vilka grupperingar som nu skjuter mot varandra.
Kommunpolisen Håkan Boberg sade: “Att det sker tre skottlossningar på så kort tid är ovanligt, det är inte så här det ska se ut i Värnamo.”
Han berättar också att vid tidigare skjutningar har de kriminella skjutit mot varandra under tider då inga andra riskerades att träffas. Men så har det inte varit nu, och polisen har efter denna skjutningen satt in extra resurser för att öka polisiär närvaro och öka tryggheten i kommunen.

De tidigare skjutningarna den sista knappa veckan har ägt rum förra onsdagen i centrala Värnamo. Nästa skjutning skedde i lördags då flera skott avlossades mot en lägenhet i Rydaholm.
Och så skedde den tredje skjutningen vid 19-tiden i måndags i stadsdelen Rörstorp. Så nog var det på tiden att polisen visar sig lite mer i staden, kanske lite sent men ändå bra att de visar sig någon gång.
Nu är dock frågan om där är tillräckligt många poliser som kan visa sig ute i samhället, kommer polisen att klara av detta utan att inget annat polisiärt arbete blir lidande?

För polisen i Värnamo har säkert inte stora resurser att fördela, och rekvirera poliser från annat håll går säkert inte i denna Coronapandemins tid då man inte ska färdas allt för långt från sin hemmakommun. Och är polisen på ett ställe så sprider det sig ganska fort och då kan det skjutas i någon annan del av staden utan någon större risk att åka dit. De kriminella är inte så dumma att de samlas där polisen är. Så vi får bara hoppas att polisen med de åtgärder de nu satt in kan återställa lite av den trygghet och säkerhet Annie Lööf känner men den som de närboende till den sista skjutningen numera saknar totalt.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/tre-skjutningar-pa-en-vecka-otackt/?fbclid=IwAR1fxcXBbh5rhugGAbuJ21m8UWi2gsSNu7kS7q6b49EntSYvGLfzj_jqOcM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *