INSÄNDARE: Linn Didriksson: Om att ena Sverige

| 27 maj, 2020

Explosion i centrala Linköping 2019. Bildkälla: MVT.

”Vi sprängde över 250 bomber över hela landet under ett år. Vi knäckte nästan landet Colombia –  ekonomiskt – moraliskt och fysikt. Vi skapade kaos och ingen gick säker någonstans.”  

Citat av –  John Jairo “Popeye” Velásquez –   Pablo Escobars hitman i tv-dokumentären Facing, avsnitt ett.

Varför rekryterade Pablo Escabar mest bara unga killar på 14 – 17 år? Pablo visste att det var lättast att värva unga fattiga killar utan status i samhället. Pablos egna girighet efter pengar och makt gjorde dessa unga killar till kallblodiga mördare – gatans hitman – utbytbara. De unga killarna visste att de bara skulle leva tills de blev 21-22 år max men det gjorde inget för dessa killarna för de kände att de fick status och respekt genom att visa 100% lojalitet. Bara känslan att få vara med och få visa lojaliteten mot bossen var tillfredställelse i sig. Pablo erbjöd inte bara status via vapen – makt – som organisation. Dessa unga kilarna fick även egen status i sina kvarter där de gick runt och kände sig som mini bossar. Om man offrade sitt liv för Pablo fick familjen en viss summa i ersättning så de kunde leva gott trots att deras barn dog som flugor.

Hur ser det ut i Sverige idag? Bomber och offentliga avrättningar på gator och torg – gängrån – gängvåldtäkter – grova stölder från företag – Hämndbränder i bilar och flerfamiljshus och villor och företag – stölder från båtföreningar och bönder – rån mot äldre, handikappade och barn – kidnappningar och tortyr och bilkapningar. Staten och regeringen ser allt som enskilda isolerade händelser som inte har något som helst samband alls med varandra. Grannländer och övriga världen och sveriges befolkningen reagerar och ser mönster men regeringen varken ser – hör eller talar om detta alls.

Medvetet skapas kaos i hela Sverige från norr till söder. Hela sveriges befolkning är drabbade och befolkningen går inte säker någonstans. Regeringen är hellre öppet och offentligt  ”naiva” och vill inte ta tag i det som händer. Hela samhället dräneras på pengar genom korruption och bedrägerier och bidragsbrott samtidigt som den naiva regeringen vrålar rasism när befolkningen protesterar mot att skattemedel frikostigt betalas ut till allt och alla förutom de som betalar in skatt.

Regeringen har lyckats vända alla mot alla. De har medvetet splittrat befolkningen så de själva kan ta mer makt. Regeringen påstår att man inte får ställa grupp mot grupp men realiteten ser helt annrlunda ut. Det är BARA grupp mot grupp som gäller.

Barn mot vuxna

Kvinnor mot män

Vegeterianer mot köttätare

Invandrare mot svenskar

Särlagstiftningar/apartheid mot svensk lagstiftning där jämlikhet är grunden

Miljöaktivister mot bilägare

HBTQ mot heterosexuella

Värdegrunder mot lagstiftning

Beväpnade gängkriminella mot skötsamma obeväpnade vanliga människor

Ideologi och trossystem mot en sekulär demokrati

Skattebefriade tiggare mot skötsamma skattebetalare

Bidragstagare for life mot fattigpensionärer

Utlandsbistånd mot ”personalbrist” inom alla offentliga instititioner i sverige

Ideologier/trossystem mot kunskap och fakta

Censur mot yttrandefrihet och åsiktsfrihet

Statlig propaganda media mot fria poddar och bloggar och media på nätet

Städer mot byar och orter

Fattiga mot rika

Rasism mot ”nazist-horder”

Islam mot demokrati

Invandring och öppna gränser mot att ta hand om de som redan lever och bor i landet

Menskonst mot riktiga konstnärer

Smala mot feta

Otrygghet mot säkerhet och trygghet

Anpassad statistik mot sanning och öppenhet

Klimat och miljöskatter för befolkningen mot skattefrihet för industrier och företag

Regeringen- demokratur mot befolkningen – demokrati

Listan tar aldig slut. Oh boy vad vi bråkar med allt och alla. Vi läggar all vår tid och energi med att bråka inom och med alla olika grupper. Istället borde vi organisera oss och hitta tillbaka till en gemensam folksjäl och ett mål att kämpa för. Ett sverige där vi är en befolkning som tycker om varandra och vill varandra väl. Ett sverige som är tryggt och där demokrati råder. Ett sverige där man tar ansvar och sunt förnuft råder. Ett modernt kunskapssamhälle där innovatörer kan frodas. Ett sverige där man kan lita på varandra. Ett sverige som inte bråkar med andra länder eller utsätter andra länder för all skit som finns här. Vi är ett litet land med en liten befolkning och globalt sätt borde vi i norden bli urminnesförklarade som befolkning då det är så få av oss och så få som har våran unika kultur och traditioner.

Det finns ca 20 % mer demokratiska länder i världen och 80 % av alla länder är kungsriken – regimer – totalitära länder – religiösa eller ideologiska trosystem – millitärjunotor – gerilla etc. Fredliga demokratier har funnit ca 1% av hela människan historia. Att leva i en demokrati är oerhört svårt för man måste samarbeta och man kan inte låta sina egna känslor gå ut över andra – man måste lära sig att behärska och respektera olikheter och följa lagar och regler. Demokratier kräver att man har en kapacitet till att leva i ett kunskaps och tillissamhälle där alla tar ett egen ansvar och vill vara med och bidra då alla gemensamt tjänar på detta som land och befolkning. 90 % av världens ekonomier styr av korruption och mutor och våld och vapen. Det verkar vara betydligt lättare att bara tänka på sig själv och luras och stjäla och bedra och ta till våld. Att leva i öppenhet och transparans verkar globalt sätt vara mycket svårare då så få länder gör detta.

Men vilka länder har lyckats bäst? Vilka länder söker sig folk till? Det har tagit oss flera 1000 tals år att kämpa för att få det sverige vi hade. Inget har kommit gratis. Folk i generationer har fått jobba mycket hårt för att vi skulle bli en fredlig demokrati idag. Vi måste värna om detta ! Fred och demokrati är ingen självklarhet utan ett undan som är oerhört skört och det krävs mycket uppoffringar av befolkningen för att kunna anpassa sig efter lag och ordning. Det är oerhört kränkande att leva i ett land där terorister/kriminella ska ha mänskliga rättigheter samtidigt som de inte ger några mänskliga rättigheter mot befolkningen som öppnade upp en livsmöjlighet för dem.

Det måste räcka nu med all splittring och allt bråk. #jag-var-här-före-dig borde vara ledordet än #jag-är-här-nu.

Linn Didriksson


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •