Svensk skola är i blåsväder igen för samma sak – igen – extremism. Är ni som jag oroad?

Foto: Max Pixel

Svensk skola har länge varit en plantskola för våldsbejakande extremism men ändå, varje gång nyheten avslöjades igen oroar jag mig ännu mer. Framför allt därför att det fortsätter att vara en nyhet.

Säpo har gjort vad de kunnat. De har påtalat problemet med extremism i bland annat ett tiotal skolverksamheter som finansieras av svenska staten och drivs av personer med kopplingar till våldsbejakande extremism. ”Det är tydligt att man använder skolorna för att få ut ett ideologiskt budskap”, sa Johan Olsson, operativ chef vid Säpo. Att just skolorna är viktig dem med extremister är inte alls märkligt, det är ett utmärkt sätt att skapa förutsättningar för att rekrytera och radikalisera barn. https://www.gp.se/…/gp-granskar-friskolan-som-kopplas-till-…

Doku har gjort vad de kunnat. Hade det inte varit för Dokus granskning hade exemplevis Vetenskapsskolan aldrig granskats. Bara det faktum att skolan hade personal som återvänt från IS borde varit en röd flagg för ALLA.

Johan Westerholm har gjort vad han kunnat. Han har rest över jordklotet för att inhämta viktig information för att beskriva islamismen i Sverige.
https://ledarsidorna.se/2019/12/islamismen-i-sverige/

Problemet är att kritik mot islamismens ideologi, politiska mål och metoder effektivt slagits bort som ett utslag av islamofobi. Regeringen har till och med i sina satsningar för att motverka islamofobi samarbetat med dem som bjudit in hatpredikanter.

I frågan om islamofobi har Alice Bah Kuhnke varit drivande. Hon gav bland annat Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) i uppdrag att genomföra insatser för att bekämpa rasism mot muslimer (islamofobi). Problemet var egentligen inte satsningen i sig. Problemet var att man valde att samarbeta med Ibn Rushd, som vid flertalet tillfällen bjudit in hatpredikanter som föreläst och spridit antisemitisk propaganda, manat till jihad för att utplåna staten Israel och uttryckt hat mot homosexuella och kvinnor.

Men Kuhnke kunde alltid förklara sig. Hon sa att bidrag som betaldes ut skulle ha en koppling till demokratiska värderingar. Vad hon aldrig sa var att hon gav uppdraget att utreda stödet till trossamfunden till Ulf Bjereld, ordförande för socialdemokratiska Tro och Solidaritet. För er som inte minns så ifrågasatte Bjereld kritiken mot Omar Mustafa, då ordförande i Islamiska förbundet som fick avgå från Socialdemokraternas partistyrelse eftersom han hade lovprisat islamistledare och bjudit in antisemiter.

Överhuvudtaget är Miljöpartiet och Socialdemokraterna ett stort problem, en plantskola om man så vill. De har genom sin ”blindhet” agerat språngbräda för islamismen i Sverige. Exemplen på föreningar och organisationer med en islamistisk agenda som fått omfattande föreningsbidrag och vunnit MP- och S-ministrars öra är otaliga. Hur ska man annars förklara S och MP:s engagemang för konservativa islamister?

Man kan ju tycka ju att skolor som driver en verksamhet som helt strider mot grundläggande demokratiska värderingar och där ledningen förknippas med radikaliserade personer som har anknytning till terroristorganisationer skulle vara förbjudet i sin helhet. Framför allt att de skolorna lever på offentliga medel. Att de får bidrag gör varje svensk medborgare ofrivilligt en påhejare till en samhällsstörtande ideologi.

Man har alltså vetat. Alla har faktiskt vetat. Den våldsbejakande islamismen har växt mycket kraftigt i Sverige under senare år och utvecklat djupa rötter här mitt i vårt demokratiska land. Det innebär att risken för terrordåd också ökar, men även såklart ett mer långsiktigt hot mot det demokratiska system makten säger sig vilja värna mer än något annat. Säpo har berättat att de idag ser att det finns verksamheter inom vilka det sker omfattande och långtgående våldsförespråkande radikalisering. Det rör sig exempelvis om stiftelser, skolor och föreningar.”

https://www.dagenssamhalle.se/…/ar-du-nojd-med-sajten-ibn-r…
https://ledarsidorna.se/…/kulturminister-amanda-lind-bar-a…/
https://www.aftonbladet.se/a/p6W79V
https://www.salaallehanda.com/…/sakine-madon-varfor-ges-bid…
http://www.kristianstadsbladet.se/…/svensk-skola-ska-inte-h…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •