Med all respekt, Stefan Löfven! Varför ska du virustestas medan andra inte får det?

Det ska inte behöva sägas men i kristider behövs ett synligt, tydligt och förtroendeingivande ledarskap från en statsminister, inte en statsminster som får en gräddfil. Hur stämmer det överens med idén om alla människors lika värde? Eller är det så pandemi ändrar på det? Du blir mer värd än någon annan?

Vad har du gjort som förtjänar det? Har du räddat liv? Och varför är inte vanligt folk viktiga att testa? Är vi bara olyckliga omständigheter för dig? Collateral damage? SvD skriver:

”Vad räknas då som ”samhällsviktig verksamhet”? Enligt det dokument MSB publicerat på sin hemsida ingår riksdag och regering, regeringskansliet, myndigheterna under riksdagen, men även brandmän, poliser, brevbärare och banktjänstemän. Stora delar av det privata näringslivet ingår emellertid inte, och inte heller vanliga medborgare.”

Så det är alltså helt rimligt att låta viktiga personer gå före kön? ”Varför behöver alla 349 riksdagsledamöter vara i tjänst samtidigt? Och varför är det så viktigt att deras assistenter och medhjälpare får testa sig?”

Visserligen gör vi svenskar påfallande och irriterande ofta som myndigheterna säger, men de flesta av oss anser att vi som individer är lika mycket värda oavsett vår funktion i samhället. Det innebär att inte ens du Stefan Löfven är mer värd än oss!

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

https://www.svd.se/professor-fel-att-ge-lofven-och-tegnell-…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Med all respekt, Stefan Löfven! Varför ska du virustestas medan andra inte får det?

 1. Carl den 12

  Inte vidare solidariskt “tänkt” utav denna sk ledare, som man bara önskar kunde gå och gömma sig.

  Calle önskar att någon där ute i landet kunde delge vad Stefan har bidragit med under sin tid och då gärna som fört med sig något gott för sina medborgare och land.
  PS Mina föräldrar är födda på 40-talet och har varit med ett tag och sett ledare komma och gå och är båda två präglade utav sina föräldrar och deras mor och farföräldrar som varit tvättäkta socialdemokrater.
  Frågade mina två skapare ang vad Stefan och hans kollegor gjort under sin tid ???
  Det blev helt tyst, vilket är ovanligt för dessa två stackare, som har haft fullt sjå med att fostra och få ordning och reda på mig?

Kommentarer är stängda.