Visst är väl Sverige tryggt och säkert, eller hur?

| 29 maj, 2020

Det känns säkert tryggt för den 25-åriga mannen som skottskadades i Falköping vid 14.30-tiden på torsdagen. Enligt Mikael Jansson vid Skövdepolisen var mannen vid liv och medvetande när polisen kom till platsen. De inledde en förundersökning om mordförsök. Men de förhörde inte 25-åringen då utan inväntade att han fått vård på sjukhus. Men vad det förhöret har gett är inte känt. Enligt vittnen till skjutningen ska skytten efter skjutningen ha försvunnit på en moped, cross eller skoter som polisen under gårdagen letade efter.

Polisen vädjade även under gårdagen till allmänheten om information om skjutningen. Polisen talade också om att de använt en polishelikopter i sökandet efter gärningspersonen. Under kvällen kom uppgifter från polisen att personer har frihetsberövats för inblandning i skjutningen, oklart hur många. Polisen meddelar också att det kan bli fler frihetsberövanden, men mer säger vi inte enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Expressen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •