Att skjuta någon i pannan är inte längre ett mord?

| 30 maj, 2020

I går skrev Jakob Karlsson på Dagens Västervik i en krönika om kvinnan som sköts ihjäl på en gata i Västervik, och vilken otur hennes baneman den 23-åriga fadern till hennes barn måtte haft då han av misstag avlossade sitt vapen och träffade henne i pannan. Detta då 23-åringen bara skulle kolla om vapnet var säkrat eller inte. Den oturen är nog något vår värld aldrig tidigare skådat. Och detta var nog det som rätten i Västerviks tingsrätt också såg när de inte dömde mannen för mord utan bara för dråp. Jakob Karlsson menar att detta är ett nytt lågvattenmärke i rättsväsendets oförmåga att skipa rättvisa.

Han frågat sig efter att ha läst denna domen om någon person igen kan dömas för mord igen i detta landet?

Det är tydligen bara att ringa 112 och låta uppriven, säga att det inte var meningen för att bli frikänd för mord efter denna domen i Kalmars tingsrätt. Nu har denna tingsrätt skapat en manual om hur man dödar en person utan att bli dömd för mord. Istället för en dom med troligt livstids fängelse blev det futtiga sex år och fyra månaders fängelse. Och det är möjligt att han efter avtjänat fängelsestraff får vårdnaden om det barn han berövat modern för.

Jakob Karlsson säger sig vara chockad över domen. Att det ska vara ställt utom rimligt tvivel för en fällande dom, det är förståeligt. Men att Kalmar tingsrätt har mandat att införa en ny definition av vad ”rimlighet” i det svenska språket är ”absurt” och oförståeligt. 23-åringen sköt henne rakt i huvudet, hon hade flera blåmärken på kroppen. Han hade hennes blod och hårstrån på sina kläder och ett vapen i hennes närhet. Dessutom hade han hotat henne flera gånger och vittnen talar om dödshot. Det hade gått så långt att kvinnan tvingats till skyddat boende.

Vad mer kan tingsrätten då vilja ha för att döma till livstids fängelse för mord?

När brottet begicks var mannen dessutom påverkad. Trots detta så tvivlar tingsrätten. De ansåg inte ens i domen att mannen agerat likgiltigt inför det faktum att kvinnan eventuellt kunde avlida av hans agerande. För den påverkade mannen lät ju uppriven när han larmade polisen om vad som hänt och hans mor var ju också i bostaden. En kvinna blir skjuten i ansiktet. Hennes barn får aldrig träffa henne igen.

Trots detta så är det i tingsrättens värld inte ställt utom ”rimligt tvivel” att det är ett mord.

Vad är då ett mord?

Jakob Karlsson konstaterar att det svenska samhället under lång tid varit uselt på att skydda kvinnorna. Men i Kalmar tingsrätt slogs ändå ett bottenrekord i torsdags då domslutet gavs. Det är en skam, inte bara för Kalmar tingsrätt utan för hela Sverige!
Vad kommer härnäst i rättens skyddande av kriminella på bekostnad av offren och alla andra människor i Sverige?

https://www.dagensvastervik.se/kronikor/jakob-karlsson/e/57973/kronika-om-detta-inte-ar-mord-vad-ar-da-mord/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Att skjuta någon i pannan är inte längre ett mord?

 1. Dan Astrom

  Tja, vad säger man!? Vi har de mest inkompetenta personerna på alla ledande poster i landet. Har dessa personer i juryn partibok och “den rätta åsikten” eller är dom bara jävligt korkade?!
  För att få slut på detta elände är det nog snart dax för “öga för öga” mentalitet, alltså införande av dödsstraff för att bli av med lössen. Han blir inte bättre i fängelset, fast så heter det väl inte längre i våra svenska “lyxhotell” som bekostas av ärliga trogna skattebetaare som snart får springa zick-zack på våra svenska gator för att undvika kulorna som lössen sprejar gatubilden med…
  Inkompetent ledning av landet är grundbulten…

 2. Anders

  Fru Snecker .
  Ge mig dina kloka synpunkter på detta fall .

Kommentarer är stängda.