Be alla om ursäkt – är det någon mening?

Nu när Anders Tegnell erkänt att man borde ha testat resenärer och satt dem i karantän är det på sin plats att minnas hur det faktiskt var. Många alpresenärer bönade och bad om att få testas men nekades.

Vi som undrade och ifrågasatte varför så lite gjordes blev påhoppade, förlöjligade och anklagade för att vi lekte ”hobbyepidemiologer”. Att vi bara vågade ha en synpunkt som inte överensstämde med FHM och regeringens. Media gick mangrant ihop och fördummade folket, kritiker och journalister på liberala ledarsidor.

Lena Mellin skrev en krönika om hur bra Anders Tegnell var. Om hur han var på väg att bli en nationalidol just därför att ”han verkade kunna sin sak och håller fast vid sin linje”. Särskilt gillade hon ”att han har svårt att dölja sin irritation över andra sakkunniga på området som inte delar hans uppfattning.”

Och det bara fortsatte. Man pekade med hela handen åt liberala journalister, politiker åt höger och vi, folket och talade om att för alla som ville lyssna att vi minsann inte skulle tro att vi visste bättre än Folkhälsomyndigheten om hur krisen skulle hanteras i Sverige. Vi hade ingen sakkunskap, vi hade ju bara Google.

Journalister som Lena Mellin, Anders Lindberg med flera var SÅ trötta på populister som trodde sig veta bättre. Det var viktigt att stötta och lita på FHM och regeringen och låta dem sköta det utmärkta arbete de gjorde.

Stefan Löfven var inte sen med att haka på. Han röt ifrån – mot den så kallade infodemi, på Instagram. Där krävde han korrekt information och sa att man såg exempel på konspirationsteorier, rasism och antisemitism”.

Anders Tegnells, Stefan Löfven, Anders Lindbergs och Lena Mellins ord skulle betraktas som guds lag, trots att de förlitade sig på Tegnell som ständigt gissade om det mesta.

Anders Tegnell och Stefan Löfven är den egentlige fadern till de många dödsfallen i Sverige. Och därmed ytterst ansvariga för det som hänt i Sverige, på våra äldreboenden och den oro verklighetens folk känner över Corona.

FHM hade ingen beredskap. Och Tegnell gjorde en felaktig epidemiologisk bedömning att det inte skulle påverka spridningen i Sverige. Men de som har fått sätta livet till på grund av allt detta är de som förlorat allt. Inga ursäkter i världen får dem tillbaka. Och med den insikten har en bit av min själ dött.

https://web.archive.org/…/w…/tegnell–var-guide-till-galaxen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Be alla om ursäkt – är det någon mening?

  1. Anders

    Usch och fy
    Typiskt misslyckade tjejgissningar.

Kommentarer är stängda.