VIKTIG LÄSNING OM LARS VILKS DAGLIGA LIV. 3013: Livvaktsleverne

| 31 maj, 2020

Att leva med livvakter, ett liv i konstant karantän sedan 2010 då detta skydd tilldelades mig. Nå, det fungerade rimligt väl under många år. Men sedan kom nya chefer med sina rationaliseringsidéer. Det började med att man värderade vad jag egentligen vill göra. Om jag ville göra en sak, t ex arbeta i en trädgård, menade man att det inte var mitt intresse. Eftersom man placerat mig långt från mina hemtrakter blev förflyttningar besvärande inte minst sedan man införskaffat nya bilar som tog mycket bensin. Ville jag hämta en anhörig på en flygplats (som jag alltid har gjort) fick jag veta att det inte ingick i deras uppgifter.

“Beslutet är taget, så får det bli!”

I Danmark gäller regeln att livvakterna har en timmes inställningstid dygnet runt. I Sverige önskar man veckoprogram och jag har förevisats Löfvens program som förebild. Jag har försökt förklara att det är lite annorlunda för en privatperson men det hjälper inte. Vill jag göra något efter kl 18 måste det meddelas på kontorstid dagen innan. Jag får dock min dagliga rastning under den återkommande rubriken ”promenad”.

Tidigare lyssnade man på mina synpunkter och önskningar nu är det kortfattade beskedet ”Beslutet är taget, så får det bli”. Om jag klagar utreds frågorna av den lokala enheten som alltid kommer fram till att den handlar i överensstämmelse med vad den själv har beslutat.

Niklas Orrenius har skrivit om saken i DN (låst artikel).

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “VIKTIG LÄSNING OM LARS VILKS DAGLIGA LIV. 3013: Livvaktsleverne

 1. Denny Karlsson

  Vi borde gå i grupp Lars! Alltid minst 5 personer ! Vi borde bli våra egna livvakter. Vara beväpnade. Kanske är vi där.

 2. Carl den 12

  Många hade anställt en städare eller kock, om dom haft extra pengar över.
  Själv hade jag anställt någon som kan ta mig till arbetet kvällstid tryggt och säkert, har tom diskuterat det med min käre far.
  Att min käre far på äldre dagar ska behöva ens tänka, känna så och oroa sig för sin enda dotter och barns säkerhet.
  Min käre far tillhör generationen som klättrade ur spjälsängen, tog av sig sparkdräkten och började arbeta långt innan han hade ålder för det.

  Är personligen inte orolig för att bli rånad, misshandlad, skjuten då jag inte är en intressant måltavla för det.
  Jag vill bara inte ända upp på Sahlgrenska gynakut………………
  Många anser att ta bilen till arbetet är tryggare än att åka kollektivt med ev byten, men vid min arbetsplats så är det full kriminell aktivitet i parkeringshuset med droghandel i det fina bostadsområdet i Göteborgs centrala delar av staden, med befolkning som röstar i första hand på V och i andra hand på S.
  Har även hänt att dom har vapen, skyddsväst och ansiktsluva på sig runt min arbetsplats.
  En del anser att man borde arbeta dagtid, trots att man tjänar mycket mindre, tack för den.
  På riktigt, ska jag behöva sänka min framtida pension pga kriminaliteten i världens “Tryggaste” land ???
  Borde inte vi svenska medborgare ha samma rättigheter att ha livvakt, precis som Regeringens folk.
  Vi rör ju oss ännu mer ute i samhället och alla har ju inte samma möjlighet att bo i ett tryggare område som politiker gör.
  Politiker har ju livvakter pga sin politiska åsikt och det bör ju gälla oss skattebetalare också.

  Calle ser också en lösning att begränsa invandring ifrån länder som önskar utrota kristendomen, som exempelvis islam, så färre behöver anlita livvakter.
  Se även över V fotfolk och deras kontaktnät.
  Då har vi kommit långt med att öka tryggheten i Sverige om det nu kan vara av intresse ❓❓❓
  Tycker också att det säger en hel del om vad det är för ett samhälle vi har när en konstnär inte är fri i sin konst att skapa oavsett konstnärens ev politiska åsikt.
  Mitt problem är att jag har haft lite otur med att födas till kvinna och enligt invandrare har en typisk skandinavisk kropp🤔

Kommentarer är stängda.