När ska Anders Tegnell sluta att stirra in i den grumla kristallkulan?

| 2 juni, 2020

Det måste vara en svår sak att erkänna att man har haft fel, men ibland är det helt nödvändigt. Anders Tegnell, Agnes Wold, ja även regeringen och Stefan Löfven, behöver erkänna sina misstag men de värnar väl om sin yrkesheder. Om det nu kan finnas någon heder i det som har hänt till följd av en rad felbeslut.

Den svenska linjen var och är väl ännu rena galenskapen. Ganska omgående var det många som ifrågasatte argumenten om hur viktigt det var att vårt samhälle skulle fortsätta att var så öppet som möjligt. Det skulle rädda samhällsekonomin sa man, och därmed ge mindre allvarliga efterverkningar för befolkningen. Samtidigt som dessa argument fortsatte att torgföras fick samma befolkning läsa om fler och fler döda, medan Norge och Danmark i jämförelse med Sverige hade mycket få dödsfall.

Nu är vi pestsmittade. Gränserna öppnas men inte för svenskar. Svenskar, ett hederligt och hårt arbetande folk som för det mesta haft ett gott renommé, betraktas nu som orena, som pestsmittade. Det är inte bara befolkningen utan även det producerar och säljer. Hur det kommer påverka samhällsekonomin är inte så svårt att räkna ut.

Ändå fortsätter mannen med den grumliga kristallkulan sia vidare. “I höst ska vi få se vilka som har lyckats” säger Anders Tegnell. “Sverige har rimligen immunitet i befolkningen än länder som levt under långa utegångsförbud och haft få fall av smittan.”

Har rimligen immunitet? Den där flockimmuniteten som de aldrig erkänt att de velat uppnå. Det farliga experimentet som varit ett hasardspel eftersom det saknats tillräckligt med vetenskapliga bevis som stöttat en sådan strategi. Hur många liv skall vi behöva förlora innan vi ens kommer upp till den nivå av immunitet som Tegnell siar om? Finns det ens tillräcklig evidens som talar ett entydigt språk för att en acceptabel lång immunitet kan uppnås?

Enbart tiden kommer att visa om Sveriges “öppna” strategi kommer att belöna sig, men jag tvivlar starkt. Det sägs att man inte skall fokusera enbart på dödsantalen. Men om vi blundar, försvinner de då?

Tillräckligt många länder har visat oss att att testning, smittspårning och isolering faktiskt fungerar, kanske ända fram tills ett vaccin eller faktisk behandling finns på plats.

https://www.dn.se/…/anders-tegnell-i-host-kan-vi-fa-se-vil…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: