Har verkligen politiker alltid förtur och räkmacka in i vården som Jon Tallinger påstår?

Missförstå mig rätt, Jon Tallingers kamp för syrgas åt alla är berömvärd. Hans kamp för och omtanke om gamla som lider på äldreboenden har satt fokus på hur illa de behandlas. Och många av de artiklar som skrivs i ämnet nu, har hämtat sin information från Tallinger.

Men, att påstå att politiker oavsett ålder, underliggande sjukdomar eller annat, ges vård/syrgas enbart därför att de är politiker, är inte rätt.

Det finns två partier som just nu driver på så hårt de kan för att gamla inte ska prioriteras bort och det är Moderaterna och SD. En av dessa politiker är Jan Ericson (M). Vad jag menar är att vi inte är betjänta av att fördjupa klyftan mellan politiker och folket, i synnerhet då vissa av dem visar fram både mod och omtanke för äldre. De har alltså lyssnat på vittnesmål, på det vi säger och vad vi önskar.

Jan Ericson (M) kommenterade Jon Tallingers inlägg. Den kommentaren förtjänar att läsas av flera :

”Väldigt märkligt påstående tycker jag. Det är ju inte direkt så att om jag som riksdagsledamot kommer till sjukhuset med allvarlig sjukdom får frågan från läkaren ”vad önskar min herre för behandling?”.

Jag är lika utlämnad till läkarens bedömning som alla andra. Vi riksdagsledamöter har inga gräddfiler i vården, står i samma vårdköer som andra och har inte någon sjukförsäkring via riksdagen. Blir besviken när sådant antyds.

Är det någon som på allvar tror att en läkare bedömer patienter annorlunda för att de är politiker? I så fall är det läkarkårens problem och inte politikernas. Vi har inte bett om någon särbehandling.

Det allvarliga är inte de som får bra vård utan de som inte får det. Och där har jag som moderat tagit strid för de äldre sedan det blev uppenbart att vi inte lyckats skydda de äldre i pandemin.”

Vi kan avsky svensk politik, många gånger med rätta. Svensk politik har svikit i mycket men det är inte rätt att försöka fördjupa klyftan mellan politiker och folket i en tid då vi verkligen behöver varandra. Det handlar trots allt om att rädda liv. Jan Ericson m.fl. har upprepat visat att de står sida vid sida med kampen för att äldre och andra svaga grupper ska få den vård de behöver om de insjuknar i Covid-19.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *