Tino Sanandaji: Sveriges strategi misslyckades inte av otur

Sverige har passerat Frankrike i döda per invånare, länder vi såg som skräckscenarier två månader sen är nu bakom oss, och med världens just nu högsta dödstal klättrar Sverige vecka efter vecka.

Samtidigt slår sig Dan Eliason på bröstet och påstår att omvärlden beundrar Sveriges ”mod”, som om det är modigt att i onödan ta livet av sina äldre genom att följa en ovetenskaplig strategi trots varningar från WHO.

Anders Tegnell förklarar ödmjukt att han inte är mer självkritisk än han brukar vara. Han tillämpar en ovanlig sorts självkritik där man aldrig ändrar beteende, utan pekar på sin egen permanenta självkritik för att kunna envist fortsätta i samma spår oavsett hur katastrofal resultaten är.

Ansvarig minister Lena Hallengren motiverar varför regeringen tänker fortsätta denna dödlig strategi, ”Att efter tre och en halv månad dra slutsatser och jämföra sig med en del länder tror jag är olyckligt”, ”Efterklokheten tänker jag inte låta styra mig”

Regeringen har fel och borde ta in extern vetenskaplig expertis som talar om för de varför det inte alls är för tidigt för att dra slutsatser. Sveriges strategi misslyckades inte av otur utan då det baseras på teorier som är redan motbevisade utanför den svenska bunkern.

• Folkhälsomyndigheten och deras hejarklack i media bör sluta dribbla bort allmänheten med bortförklaring att vår statistik inte kan jämföras med andra länder. Sverige underskattar också dödstal, vi vet ungefär mätproblemet i olika länder genom analys av överdödlighet. Sveriges höga dödstal beror inte på att andra länder inte kan räkna.

• Föreställning att länder såsom Norge och Danmark på sikt oundvikligen kommer i kapp Sverige och att vi därför måste fortsätta ha ihjäl äldre ett par år innan vi utvärderar är osund. Tvärtom observerar vi veckor efter att länder i Västeuropa öppnade och månader efter att Sydkorea och övriga Asien stoppade viruset att inget land som väl får kontroll på det tappat det, tvärtom är det då lättare att isolera smittan.

• Teorin bakom detta är INTE forskningen på Covid-19, utan historisk analys av influensor hundra år sen. Denna virus dock ingen pandemisk influensa och beter sig inte som influensor, alla slutsatser Tegnell och Giesecke som baseras på dogmatisk läsning av historieböcker bör kastas i soptunnan.

Tino Sanandaji på Facebook 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •