Svart eller vit spelar ingen roll

Vi fortsätter att hålla med och vidhålla att Carolin Hanna Dahlman har helt rätt när hon skriver att rasism, oavsett mot vem den riktas, är fel. Svart eller vit spelar ingen roll. Och visst är det så att rasism mot vita existerar. Att hävda motsatsen som Dahlmans belackare gör, är att göra sig dum. Dumheten visar upp sig i ett mejl skickat till Dahlman:

”Fick ytterligare ett mail: Vill upplysa din brist på kunskap att rasism mot vita existerar inte. Man kan inte bli förtryckt av den man förtrycker! En vit kan däremot diskrimineras, skäms över vad du skriver om! Är du journalist så är du otroligt opåläst! Läs på och kom sedan tillbaka med en korrekt artikel. Det är vitas “finare ord” att använda för att inte med klarspråk skriva att vita är mer värda. Rent utsagt rasist är du och tydligen späder på hatet mot svarta människor. Skäms över din okunskap, vart gick du ens i skolan! #BLACKLIVESMATTERS!”

Dahlmans Svar: ”Du må kalla mig vad du vill och sprida otrevligheter, det bara minskar min respekt för dig.
Är jag rasist? Hur då? Späder jag på hat mot svarta människor? Hur då? Vänligen belägg dina anklagelser eller låt bli att svinga dem. Debattklimatet blir så lågt av detta. Och när ni go low, I go high… Inte heller lyder jag enskilda personer som inte ens har vett att skriva ut sitt namn, Jag skriver om precis vad jag vill. Så ser yttrandefriheten ut.
Om personer uttrycker sig rasistiskt är det rasism. Eller menar du att svarta personer kan säga vad som helst om en annan grupp, med en annan hudfärg, utan att det är fel – enkom för att de som grupp drabbats? Den typen av grupptänkande kan leda till enormt svåra konflikter. Som liberal och individualist vänder jag mig emot sådant. Varje människa är värdefull och ska ses för det hen gör.”

Debattartikeln i GP

Dahlmans ledare i GP


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Svart eller vit spelar ingen roll

 1. Carl den 12

  Med, tanke på exempelvis flera män som ger sig på en ensam kvinna, så visar statistiken att när det just är flera inblandade så är det invandrare och hon dom ger sig på och plågar och torterar är svensk.
  Så satans trött på att man håller dessa bakom ryggen som visar klart och tydligt hur dom ser på en svensk kvinnas rätt till sin kropp, själ, sexualitet och hennes värde som människa.
  För dom vet så väl, att deras onda handlingar kommer att få konsekvenser, om dom exempelvis ger sig på kvinnor utav sitt eget folk.
  Här i Sverige ser allt för många sexförbrytare som stackars offer, som inte kan hantera sin impulskontroll.
  Om dom vore så himla impulsstyrda, så skulle dom inte ge sig på svenska kvinnor i den utsträckning, utan även kvinnor som har fäder och bröder som kommer göra livet tufft för dom.
  Alla människor blir någon gång diskriminerade och det finns barn som går till skolan varje dag och blir mobbade, som jag mycket hellre hade önskat kunna lägga min tid att hjälpa istället för att kackla om rasism hit och dit och att det alltid är den vita människans fel.
  Nej, det är inte bara invandrares barn som blir mobbade i skolan, utan även svenska barn blir det också.

  Calle är bara en alldeles ovanligt vanlig människa som också har fördomar och speciellt mot dom som säger att dom inte har fördomar.
  Sedan kan i vissa fall fördomar bla bero pga dålig erfarenhet.
  Har exempelvis en kvinna blivit slagen utav en man som bygger muskler och som använder anabola, så lär alla varningssignaler larma när hon möter en muskelbyggare oavsett om han är schysst eller inte.
  Och det kallas i min värld, för att vara försiktig, lära sig utav sin erfarenhet för att överleva.
  PS Om nu Sverige är så proppfullt utav rasister, varför väljer då så många att komma hit❓❓❓
  Är det inte bättre att flytta till ett land där man slipper all rasism ???
  Det kan ju inte finnas på kartan att Sveriges försörjningsstöd kan vara värt att leva på, i ett så hemskt land, med så hemska människor.
  Själv hade jag inte utsatt mig för det, utan flyttat till ett land och tagit vilket arbete som helst, där dom är snälla mot invandrare❤️

Kommentarer är stängda.