Tino Sanandaji: Om ungdomarna genuint tror på black lives matter bör de visa respekt för äldre svartas liv och protestera digitalt tills vidare

| 4 juni, 2020

Skåne har varit relativ förskonad från epidemin, men nu kan vi läsa ”Demonstration kan locka tusentals till Malmö ikväll”.

Malmö kan alltid ha tur, men risken för superspridning är stor vid demonstrationer. Ledande expert varnar i Expressen: ”Björn Olsen, överläkare i infektionssjukdomar och professor är mycket kritiskt mot att arrangörerna har tillåtit demonstrationen. – Har de hål i huvudet?…Det är som att säga ”fuck you” till alla som kämpar med att få bukt med smittspridningen”

Det är inte kul för de som sliter i vården och ser patienter kvävas ihjäl att se sjukan spridas under ”I can’t breath” slogans. Syftet med demonstrationen är att skydda svarta liv, men riskerar i stället livet för Malmös äldre, både vita och svarta. Om ungdomarna genuint tror på black lives matter bör de visa respekt för äldre svartas liv och protestera digitalt tills vidare, hursomhelst effektivast sätt att få ut sitt budskap.

———————————————————————————————

Utöver detta lägger jag in länkar till intervjuer om Covid-19.

Lång podd med Åländsk journalist Jannik Svenssonhttps://open.spotify.com/episode/6TdqeoSBfH0MVOxpIKSjgh…

Intervju med Turkisk TV, tre minuter in. De har även med citat av Anders Tegnell samt regeringen.

https://www.youtube.com/watch?v=74XGe5GRJnI

22:15 ikväll sänds SVT2s nya ekonomimagasin Ekonomibyrån: ”Hur mycket nationalism tål svensk ekonomi? Har corona satt globaliseringen på paus, eller håller vi på att backa bandet på riktigt? Gäster: författaren Johan Norberg, nationalekonomen Tino Sanandaji och Åsa Bergman, vd för konsultjätten Sweco och utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna 2019”

Tino Sanandaji på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: