Det totalitära Sverige. Ledarskribenten Mats Skogkär ska omplaceras efter privat tweet

Mats Skogkär, ledarskribent på Sydsvenskan, ska omplaceras till en icke-skrivande tjänst efter att han skrivit en tweet som tidningens ansvarige utgivare Jonas Kanje tagit avstånd från.

Mats Skogkärs tweet löd: ”När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass.”

Den är vass, ja och många reagerade. Olle Jansson, socialdemokratiskt kommunalråd ville att Skogkär skulle ”lyftas bort”. Om det har det varit väldigt tyst. I vanliga fall brukar alla bli jättejätteupprörda över politiker som vill tysta journalister, läs Ungern, Polen eller USA? Men inte denna gång.

För Sydsvenskan gick tweeten långt över deras gränsen. Och man vill nu vara tydliga med att det som Skogkär skrev är ett sätt att uttrycka sig på som de aldrig kan ställa sig bakom. De tar ett jättejättestort avstånd från tweeten och Skogkär.

Mats Skogkär uppger att han kommer att vägra omplacering, med hänvisning till yttrandefriheten. ”Jag menar att mitt agerande faller inom ramen för den vida yttrandefrihet som gäller i Sverige.”

https://www.journalisten.se/…/ledarskribenten-mats-skogkar-…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

3 tankar på “Det totalitära Sverige. Ledarskribenten Mats Skogkär ska omplaceras efter privat tweet

 1. Dan Astrom

  Heja Skogkär!
  Tänk vad sanningen svider och helt rätt är att man ska kunna ha en åsikt utan att bestraffas, förutsatt att man lever i en demokrati. Men, jag tror att du förlorar, tyvärr! Och det visar att demokratin inte existerar i Sverige längre.

 2. Göran

  Mats,
  Jag har länge förundrat mig att du vill jobba kvar och förknippas med den tidningens världsbild och dess Sverigebild.
  Du borde av ren stolthet för länge sedan lämnat denna ledarredaktion som i sin tur sedan länge lämnat verkligheten.
  Du beskriver den verklighet som jag tror de flesta känner igen sig i. Några andra etablerade dagstidningar som också beskriver verkligheten ocensurerat och osminkat är Kristianstadbladet och GP.
  De kommer att ta emot dig med öppna armar.
  Vi är många som ser fram emot din come back som ledarskribent på någon av dessa tidningar.
  Lycka till!

 3. Carl den 12

  Det säger allt om svensk kommunist media?

  Calle tycker sig se, att det finns inte någon gräns för hur gränslöst lätt som en plätt det är att genomskåda denna snedvridna Vänster propaganda av hjärntvätt.
  Mats behöver inte söka något nytt arbete som journalist, då jag är säker på att det finns så många andra som lever för Sanning♥Rättvisa?

Kommentarer är stängda.