Det råder flaggmani bland svenska politiker sedan Coronapandemin slog till

| 6 juni, 2020

Som nog alla har märkt så är det flaggmani bland alla politiker allt sedan Coronapandemin slog till. Det är flaggmani även bland de politiker som så sen som 2015 talade om att visa sig vid den svenska flaggan kunde räknas som rasism mot dem som kommit till vårt land som “flyktingar”.
Vad är det som då har hänt, har även dessa politiker blivit “rasister” eller är det nu så att de vill visa en nationell stolthet, visa att de är svenskar?
Mats Knutson säger sig tolka det som om att partierna vill manifestera nationell samling i en akut krissituation. Man vill visa att vi alla är tillsammans för att bekämpa den här krisen.

Men jag tror nog det är mer än så, jag tror nog att de har märkt att det svenska folket inte håller med den i att den svenska flaggan var en rasistisk symbol som skulle förnekas med alla medel. De har nog börjar att förstå att alla människor oavsett vart de kommer ifrån är stolta över den nationalsymbol som visar deras nationalitet. Och att visa detta inte är en fråga om rasism utan en fråga om nationell stolthet. Den svenska flaggan är något som inte bara plockas fram på nationaldagen eller när Sverige spelar landskamp, utan det är något som varje sann svensk bär i sitt hjärta, i sitt sinne, och något som vi ska vara stolta över.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-ser-du-svenska-flaggan-pa-alla-vara-politiker-just-nu?fbclid=IwAR0Pwq37PxUdnzwrsyh7YDtxkO6aEgUVuuxsWesLTck0d6RTKvascCsC5lk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •