Tino Sanandaji: En läxa statsministern lärde sig denna gång är att svenska flaggan inte är en ond symbol utan något fint

| 6 juni, 2020

Låt oss denna nationaldag minnas de 4646 avlidna med Vilhelm Mobergs inspirerande ord när Sverige stod hotad år 1941:

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad deuträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss…

Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.”

Nya Zeeland hade individuella dödsrunor för samtliga sina 22 avlidna, även om Sverige har för många offer för det är 4656 inte abstrakt statistik, var och en är en unik person med en säregen livshistoria som nu är över, men inte glömd av deras anhöriga och och förhoppningsvis deras land.

Historisk har Sverige haft mörkare stunder än detta, och överlevde som oberoende kungadöme genom att lära sig från och stärkas av kriser. En läxa statsministern lärde sig denna gång är att svenska flaggan inte är en ond symbol utan något fint.

Jag diskuterar den positiva nationalismen återkomst under krisen i denna SVT program ett par dagar. När krisen kom var globala organisationer som EU bara papper värda, det som stod stark var robusta institutioner i form av familjen, lokalsamhället och nationalstaten.

Hedra era döda och ännu levande anfäder som över tusende år byggde den nation de lämnat över till er, och bli inte den första generation svenskar som lämnar något sämre till er avkomma.

Tino Sanandaji på facebook

Svtplay


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: En läxa statsministern lärde sig denna gång är att svenska flaggan inte är en ond symbol utan något fint

 1. Carl den 12

  Sverige åt svenskarna och ni som från början inte är ursprungligen svenskar och önskar leva i gemenskap och fred med oss♥

  Calle tar sig mod och frihet att flagga??för alla oss som önskar göra gott vad vi än har för ursprung från början, har för religion, kultur?
  PS Och till er som har tagit er hit och tänker komma hit med avsikt att bara utnyttja allt och alla ni bara kan och som har ett enda syfte att förgöra och förstöra allt i eran väg.
  Vi svenskar kan vara snälla till en viss gräns, men när vi ser hur ni skoningslöst utnyttjar våran gästfrihet i vårat land våra föräldrar och förfäder har gett till oss i arv, så förvänta er inte att vi alla är lika avstängda som våra politiker, deras anhängare och PK-PATRASKET❗❗❗
  “Sverige åt svenskarna” myntades långt innan ens Jimmie Åkesson föddes och SD skapades som parti.
  Så ut och googla, innan ni kacklar rasist?

Kommentarer är stängda.