Villa nerbrunnen i Vilhelmina, 40-årig man gripen misstänkt för grov mordbrand

| 6 juni, 2020

Räddningstjänsten i Vilhelmina fick strax innan fen på lördagsmorgonen ett larm om en kraftig villabrand i Vilhelmina tätort. Enligt uppgift så ska en person skadats vid branden är avförd med ambulans till Lycksele sjukhus, personen ska ha varit talbar när de åkte. Först vid halv elvatiden på lördagen var branden under kontroll och räddningstjänsten från Dorotea kommer att åka tillbaka till stationen. En bil och två brandmän kommer att stanna kvar för efterbevakning. Enligt räddningschefen Lasse Rydstedt så ska släckningsarbetet gått bra. Men villan är totalförstörd även om väggarna står kvar.

Under morgonens släckningsarbete arbetade tio personer från räddningstjänsten med släckningen, och de hade hjälp av en polispatrull som hjälpte till med att stötta upp arbetet. Under branden utfärdade räddningsledningen ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten om att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta då röken var kraftig och låg in över samhället.
Räddningschefen Lasse Rydstedt säger: “Efter att vi fick bort plåttaket så har rökutvecklingen minskat och vi har kunnat häva det beslutet.”

Polisen meddelar också att en man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand. Han har förts till sjukhus med ambulans för kontroll. Om detta är samma person som rapporterats skadad innan är dock oklart.
Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare hos polisen säger: “Han är skäligen misstänkt för grov mordbrand och ska under förmiddagen delges brottsmisstanke och förhöras. Därefter tar åklagare ställning om han ska anhållas eller inte.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kraftig-brand-i-villa-en-till-sjukhus

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •