Kommuner och regioner behöver 35 miljarder till

| 7 juni, 2020

“Vi bedömer att kommuner och regioner behöver tillskott på 35 miljarder kronor” skriver LO-ekonomerna

När sysselsättningen i näringslivet faller kraftigt är det särskilt angeläget att värna den offentliga sysselsättningen. Vi bedömer att kommuner och regioner behöver tillskott på 35 miljarder kronor under 2021, utöver vad som hittills beslutats och aviserats, skriver LO-ekonomerna.

För svensk del spår vi att BNP krymper med 5,5 procent under 2020. Konsumtionen kan börja återhämta sig redan under tredje kvartalet, men annan mer trögrörlig ekonomisk aktivitet såsom näringslivets investeringar väntas fortsätta falla under hösten och fördröja återhämtningen…

Läs i Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •