Londons Labour borgmästare har bestämt att ta ner statyer som hyllar olämpliga personer

| 9 juni, 2020

Läser på SVT nyheter att Londons borgmästare bestämt att London ska se över gatunamn, minnesskyltar och statyer för att få bort hyllningar till slavhandlare och andra olämpliga personer.
Denna Sadiq Khan som är Londons nuvarande borgmästare vill alltså ta bort och förstöra Londons historia, för att enligt honom de speglar en förgången tid.
Men vilken ska bestämma vad som är en hyllning till slavhandlare, vilken ska bestämma vilka dessa olämpliga personer är, är det han eller vilka är det som ska bestämma det?
Han fortsätter sen med att säga: “Det är en obekväm sanning att vårt land och vår stad har uppnått mycket av sitt välstånd genom slavhandel.”

Borde inte Sadiq Khan istället fördömt BLM:s nedrivning av en staty föreställande Edward Colston i Bristol i västra England. Borde han inte liksom premiärminister Boris Johnson fördöma vandaliseringen istället för att underblåsa denna. Men som sagt var Sadiq Khan vill hellre underblåsa vandaliseringen för att det “nya London” ska återspegla huvudstadens mångfald.
Men hur blir det då med det historiska i London, det som så många turister älskar i staden, ska det bara slås i spillror för att blidka mobben i BLM?
Kommer London vara en huvudstad att besöka i framtiden om man är intresserad av historia, eller kommer staden i en framtid bara spegla Sadiq Khan önskan av mångfald?

Kommer denna vandalisering att sprida sig till andra städer och för den delen länder bara för att blidka vänsterextremisternas önskan att förstöra all historia som finns i städerna och länderna till förmån för mångfaldskulturen?
Men är det inte så som tankesmedjan Tiden skrev 2015 att förstöra ett lands historia är att förstöra dess framtid, är de detta Sadiq Khan vill åstadkomma med sitt utspel?
Under alla omständigheter så har vandaliseringen av den nedrivna statyn väckt en häftig debatt i Storbritannien, där högt uppsatta makthavare fördömt dem som rev ner statyn över Edward Colston. Så frågan är om det Sadiq Khan nu sagt kommer att genomföras?

Kommer hans kommission för mångfald i det offentliga rummet där vice borgmästare för social integration, social rörlighet och samhällsengagemang Debbie Weekes-Bernard kommer att vara ordförande, och där Justine Simons, vice borgmästare för kultur och kreativa industrier kommer att sitta, få något arbete gjort innan de blir bortplockade av dem som vill värna sin historia?
Kommer Sadiq Khan att få behålla sin borgmästarpost när de som är emot denna historieförstöring börjat samla sig?
För en historieintresserad är just sådana historiepåhopp sådant som Sadiq Khan nu försöker göra ett steg mot total historieförfalskning.

För här i Sverige finns redan sådana röster som vill förstör historieskrivningen, som har uppmanat att riva ner svenska monument, att riva ner bland annat biologen Carl von Linnés statyer som denna AFA-aktivisten menar står fader till rasbiologin eftersom han delade upp afrikaner och européer i två olika raser. Detta var en man som levde mellan 1707 och 1778 och den person som katalogiserade stora delar av våra flora och fauna. Men om liknande omskrivning som nu Londons borgmästare Sadiq Khan vill göra där kommer till Sverige så får säkert en sådan AFA-extremist stort inflytande här bara för att att personen tillhör “rätt” åskådning och “rätt” etnisitet.

Jag bara hoppas att Londonborna får stopp på denna Sadiq Khan och att den farsot han nu sprider med hjälp av BLM inte får fäste någon annan stans i Europa, att denna historieförstöring får ett slut för annars så blir vi ett historielöst folk som lätt kan förskjutas och ersättas av dem som vänstern älskar så högt. Dem som de menar har mer berättigande till våra länder än dem som bott i länderna i generationer. Jag hoppas att sådana som denna man bara blir ett kortare passus i historien och att de förpassas långt bort från bestämmandeställning innan de hinner ställa till med allt för mycket oreda i historiebeskrivningen om Europas folk och länder.

https://www.svt.se/kultur/londons-borgmastare-vi-ska-ta-ner-statyer
https://www.theguardian.com/world/2020/jun/09/sadiq-khan-orders-review-of-all-london-statues-for-slavery-links

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Londons Labour borgmästare har bestämt att ta ner statyer som hyllar olämpliga personer

 1. Dan Astrom

  När startar bokbålen?!
  Jag vill vara på plats och dokumentera dårskapen…

Kommentarer är stängda.