Nya “storbråk” i Sverige, denna gången i Uddevalla

| 9 juni, 2020

“Storbråken” fortsätter i Sverige. Denna gången är det Uddevallas tur där enligt polisen ska vara ett 100-tal personer som “bråkar” med varandra vid Hyggestråket i Uddevalla. Polisen larmades till platsen med flera enheter vid 19-tiden på tisdagskvällen. Det finns inga uppgifter om personskador, men även ambulans har larmats till platsen. Polisen håller på att försöka lugna ner stämningen.
Polisens presstalesperson i region Väst Stefan Gustafsson säger: “Folk går härifrån men sen ansluter andra i stället, så det går i vågor fram och tillbaka.”

Han fortsätter sen att berätta att det det framför allt är ett verbalt “bråk” och att folket uppträder på ett uppretat sätt. Polisen skriver på sin hemsida att “en person ska ha omhändertagits tillfälligt och avlägsnas från platsen. Anledningen är ännu inte känd, troligen ordningsstörning.” Anledningen till att “bråket uppstått är ännu inte känt. Läget ska dock ha lugnat ner sig vid 20-tiden men polisen har stannat kvar med flera patruller på platsen då det finns risk att “bråket än en gång blossar upp.

https://www.expressen.se/gt/larm-om-storbrak-med-100-personer/?fbclid=IwAR34bk2ZKfGmDTzQC8ogOGPlC_yo2CJO4B_WEtXYOdVBObzDE1Xd0wsHSoE
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/larm-om-stort-brak-i-uddevalla?fbclid=IwAR2ud23JQug2nBi-eVq6SMON498Ok5WClzVwiaOr3j3F6C6wp6fx0bZt2NA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •