Tomas Brandberg (SD): Dessa mord är mer (!) relevanta i den svenska debatten än ett misstänkt mord/dråp i USA

Elin Krantz can’t breathe

Elin Krantz andas inte eftersom hon mördades i Göteborg den 26 september 2010. Hon överfölls och mördades efter att ha somnat på spårvagnen på väg hem under natten. Hennes döda och illa tilltygade kropp återfanns under några stenar. Ephrem Tadele Yohannes, etiopisk medborgare med permanent uppehållstillstånd, dömdes för mord samt försök till våldtäkt.

Wilma Andersson can’t breathe either

Sex månader efter att Wilma Andersson (17) försvann från Walkesborg i Uddevalla (i november förra året) väckte åklagare åtal mot hennes 23-årige pojkvän. Eftersom dom inte har fallit i målet skriver jag inte ut den misstänkte gärningsmannens namn, men han förefaller ha varit ”ensamkommande” från Irak. Att han har med mordet att göra förefaller klarlagt, eftersom han förvarade brottsoffrets huvud i sin lägenhet.

Ebba Åkerlund doesn’t breathe

Ebba Åkerlund – som vid tillfället just skulle fylla 12 år – och ytterligare fyra offer för terrorattacken på Drottninggatan 2017 andas inte. De mördades medelst lastbil av uzbeken Rakhmat Akilov, som erkände dådet. Akilov uppgav själv att han hade islamistiska motiv och hans egna ord direkt efter dådet ska ha varit ”jag satte mig i bilen och körde på dom otrogna”. En inte ointressant omständighet är att Akilov hade fått avslag på en (enligt Migrationsverket) ogrundad asylansökan, men hade undgått utvisning genom att gå under jorden. Det förfaller också klarlagt att han jobbade svart åt komikern Özz Nujens svåger på en fastighet som Özz Nujen äger.

Carola och Emil Herlin don’t breathe

På IKEA-varuhuset i Västerås överfölls de och mördades med kniv 2015. Den morddömde gärningsmannen, Abraham Ukbagabir, var asylsökande från Eritrea men hade fått avslag på sin ansökan. Han ska ha valt ut sina offer utifrån att de “såg svenska ut”.

Tommie Lind can’t breathe

Tommie Lind (19) blev allvarligt knivskuren i sin studentlägenhet den 10 maj i år, han avled senare på sjukhus. Jag vill i sammanhanget notera att de uppgifter som spridits om att han i samband med knivskärningen skulle ha försökt avstyra en våldtäkt inte har bekräftats av polisen. Sant verkar dock vara att den man som är misstänkt för mordet/dråpet, en svensk medborgare med sudanesiska rötter, även är misstänkt för en våldtäkt som ska ha begåtts samma kväll.

Tommy Gustavsson and Pia Östling don’t breathe

Tommy Gustavsson (15) och Pia Östling (57) mördades med vad som i domstolen beskrevs som ”exempellös brutalitet”. Av rapporteringen framgår inte från vilket land gärningsmannen Doudou Ahoka kommer, men han ska vid tillfället ha varit drogpåverkad och ägnat sig åt en omfattande våldsorgie på kvällen den 2 november 2013. Han tog två människor av daga med grovt våld och är dömd till livstids fängelse.

Statistiken över grov våldsbrottslighet fördjupar jag mig inte i här, men den är inte heller uppmuntrande för migrationsförespråkare.

Flera av händelserna är flera år gamla nu, så behöver vi verkligen älta detta? Kanske inte, mördarna eller de misstänkta mördarna är infångade, fallen har hanterats eller hanteras av rättsväsendet, det är så det ska gå till. De som har dömts avtjänar sina straff. Avkräver jag någon kollektiv ursäkt eller kollektivt ansvar från färgade, muslimer, eritreaner eller sudaneser? Nej absolut inte.

Det jag säger är att dessa mord är mer (!) relevanta i den svenska debatten än ett misstänkt mord/dråp i USA. Flera av offren ovan (Akilovs offer definitivt) hade mycket väl kunnat vara i livet om svenska makthavare hade vågat upprätthålla en striktare migrationspolitik. Inte minst borde man ha bättre kontroll över personer som faktiskt ska avvisas.

Jag noterar också att det verkar vara ett stort tabu att lyfta den etniska aspekten när förövaren är icke-svensk och offret är svenskt. Jag kan delvis förstå det, men varför då inte vara återhållsam när förhållandet är det omvända?

Jag gillar – oavsett – inte hätska demonstrationer, gatans parlament och publika känsloyttringar – i synnerhet inte om de riktas mot någon grupp i samhället. Jag tycker inte att man ska identifiera sig med sin hudfärg och jag är lite förbryllad över att hudfärg plötsligt har blivit viktigare än på länge. Tyvärr tror jag att den diskussionen är här för att stanna, det är en logisk konsekvens av identitetspolitiken – som ju uppmanar folk att identifiera sig med attribut som kön, sexuell läggning, etnicitet. Och hudfärg.

Hur ska detta sluta?

Tomas Brandberg (SD) på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

2 tankar på “Tomas Brandberg (SD): Dessa mord är mer (!) relevanta i den svenska debatten än ett misstänkt mord/dråp i USA

 1. Carl den 12

  Att det ska vara så förbaskat svårt att närma sig debatten om att vi är människor oavsett och att det är så känsligt att diskutera om det har med etnicitet, religion, kultur, kön, sexualitet att göra mm.
  Vi kommer inte komma någon vart i mötet med varandra som människor om det ska vara så tabu.
  Önskar man kunde gå till botten, analysera problemet för att kunna finna orsak och lösning till motsättningar.

  Calle tycker sig se att vi står i ett vägval.
  Antingen löser vi det eller så kommer det bara att förvärras, medans man tittar bort och förnekar problemet.
  Det är år 2020 och vi borde kommit så mycket längre, i vår relation till andra, genom att inte vara medberoende för vad och vem vi tar ställning för och emot.
  Men, att fortsätta utan att se det som finns mellan vitt och svart, leder ingenstans utan tvärtom ökar bara på rasism åt båda hållen vart det än riktas.
  Hur kom vi hit, där vi är i dag, får och kan inte prata om något så viktigt som dilemma ang vara människor oavsett ursprung?

 2. Dan Astrom

  Kanske dax för staten att köra öga för öga…

Kommentarer är stängda.